Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El jutge desestima que els Mossos s’incorporin al cas d’Helena Jubany


El magistrat del jutjat de primera instància 2 de Sabadell, encarregat d’investigar la mort d’Helena Jubany, desestima que la Unitat Central d’Homicidis dels Mossos d’Esquadra s’incorpori al cas com a policia judicial.

En la interlocutòria ho justifica “per la falta d’argumentació” d’aquesta demanda. A més, recorda que el 2021 la família va requerir-ho quatre vegades sense recórrer la posterior decisió negativa. També apunta que en el nou requeriment “no existeixen circumstàncies de gravetat”. En tot cas, però, el jutge del cas no tanca la porta a què Policia Nacional i Mossos col·laborin. “Es podria arribar a plantejar entre les forces policials la possibilitat de prestar tasques de suport”, apunta. A més, subratlla que no és necessari que l’instructor acordi una modificació.

En paral·lel, el magistrat accepta que l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses aporti el procediment de les seves conclusions, tal com va exigir la família Jubany. Així mateix, requereix que la policia científica elabori una comparativa genètica de restes del jersei d’Helena Jubany amb mostres d’ella mateixa i els dos investigats que hi ha actualment.

També accepta que s’examini entre tot el material si hi ha alguna resta genètica femenina que no sigui de la víctima. En canvi, no ordena que es faci comparativa amb alguna de les dones investigades. En aquest sentit, descarta Montse Careta, que es va suïcidar a la presó el 2002, perquè “no se li pot exigir responsabilitat criminal, ni ser objecte d’investigació”.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit