Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El jutge demana noves proves per esclarir la mort d’Helena Jubany


El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, que instrueix el cas de la mort d’Helena Jubany, ha ordenat noves proves per esclarir la mort de la jove bibliotecària de Mataró. El jutge demana comparar les mostres del jersei de Jubany amb l’ADN dels dos investigats, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, “amb metodologies i tècniques més avançades” de les que s’han utilitzat fins ara. Aquesta prova se sol·licitarà a l’Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostela. L’objectiu, com apunta el jutjat, és que la seqüència d’ADN de les mostres del jersei sigui “més amplia i afinada”.

Fa tres mesos, un informe del laboratori científic de la Policia Nacional va determinar que l’ADN trobat al jersei d’Helena Jubany, morta el 2001, no coincidia amb el de Santi Laiglesia. Mesos abans, un altre anàlisi també havia determinat que les mostres no eren coincidents amb l’ADN de Xavi Jiménez. En el cas de Jiménez, però, el magistrat va apuntar que hi havia indicis sobre la seva presumpta participació en l’enviament dels anònims “tant pel que fa al contingut com als trets lingüístics”.

Una nova prova “útil i pertinent”

Aquesta setmana, l’acusació particular -exercida per la família de Jubany- ha presentat al·legacions. A més, ha demanat noves proves, entre les quals hi ha la comparativa de mostres del jersei amb els ADN dels dos investigats. La família ha aportat l’informe d’una catedràtica de la UB experta en genètica. En aquest document conclou que ni Laiglesia ni Jiménez poden ser descartats, motiu pel qual el jutge accepta tirar endavant aquesta nova prova.

Al mateix temps, la família reclama que s’analitzi si els anònims tenen restes d’ADN, fet que el jutge considera “útil, pertinent i necessari”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit