Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Govern valorarà aixecar l’emergència al sistema Ter-Llobregat la setmana que ve


El Govern valorarà la situació dels embassaments i decidirà si pot aixecar l’emergència per sequera al sistema del Ter-Llobregat després de les pluges dels últims dies, unes precipitacions que encara podrien continuar. En una atenció als periodistes aquest dijous, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que esperaran uns dies perquè, als embassaments, hi entri l’aigua de les pluges i de les neus. A més, ha afegit que, en la reunió de la comissió interdepartamental de la sequera prevista per a la setmana que ve, també volen analitzar els consums que s’esperen durant l’estiu.

Les pluges dels últims dies han permès augmentar les reserves del sistema Ter-Llobregat. D’aquest en depenen prop de 6 milions de persones, entre elles la població de les comarques de la Selva i el Maresme. Pel que fa al conjunt de conques internes, superen el 20% per primera vegada en mesos.

El Govern, tot i que dimarts va dir que no era el moment de revertir mesures, ha obert la porta aquest dijous a aixecar l’emergència per sequera en aquesta àrea. L’emergència s’hi va decretar fa tres mesos, quan les reserves van caure per sota dels 100 hm³. Segons l’últim balanç de l’Agència Catalana de l’Aigua, amb dades agregades de dimecres 1 de maig, els pantans del sistema Ter-Llobregat se situen al 22,2% de la seva capacitat (136,16 hm³).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit