Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Govern obre la porta a la celebració de la Ryder Cup a Caldes de Malavella


La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha obert la porta a la celebració del torneig de golf Ryder Cup l’any 2031 a Caldes de Malavella. “Si es respecten les actuals restriccions i es conserva l’entorn, es podrà fer”, ha dit aquest dimarts a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

L’empresariat i el sector turístic gironí han acusat públicament la Generalitat aquest dimecres de rebutjar el projecte de la Ryder Cup 2031, que consideren una gran oportunitat i per a la qual estimen un retorn de més de 1.300 milions d’euros per al territori. El certamen enfronta equips de golf d’Europa i dels Estats Units. Plaja no ha tancat la porta a aquest esdeveniment però ha assenyalat que no s’admetrà la construcció de més equipaments: “El que no veu bé el Govern és un pla urbanístic que impliqui fer un nou camp de golf en plena sequera o fins a 185 cases de luxe”.

Els empresaris creuen que el projecte és “una gran oportunitat”

Els empresaris subratllen en un comunicat que la candidatura és un projecte “molt rellevant”, que representa “una gran oportunitat” per al territori i per Catalunya i reclamen a la Generalitat que li doni suport públicament, com ja han fet diferents administracions -entre elles, l’Estat, el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona- i les federacions de golf. Asseguren que sinó es corre el risc que l’organització es plantegi celebrar la Ryder Cup a Madrid.

El vicepresident de la Foeg i president de la comissió de Turisme de Foment del Treball, Miquel Gotanegra, assegura que els empresaris no entenen “com un projecte que s’està treballant amb el mateix Govern i que, a més, és compatible amb el Pla Territorial de Girona, s’hagi rebutjat per part del mateix Executiu”.

“Ens demostra una clara manca de seriositat i descoordinació dins del Govern amb un projecte tan important per al territori; es tracta d’un dels tornejos més prestigiosos de golf a escala mundial i el tercer esdeveniment esportiu amb més repercussió a tot el món després dels Jocs Olímpics i del campionat del món de futbol”, afegeix Gotanegra.

Les diferents associacions aprofiten l’escrit per reiterar el seu suport al projecte de la Ryder Cup 2031 i reclamen a la Generalitat que s’hi afegeixi, perquè “es pugui tancar la candidatura per acollir una de les competicions esportives més importants i seguides del món, que enfronta una selecció de jugadors d’Europa i els Estats Units”. “Considerem que és un projecte de país i demanem al Govern que també el recolzi per fer-lo possible”, conclouen.

Foto: Reunió per la possible candidatura a la Ryder Cup al PGA Catalunya.
Fotografies de Toni Vilches per PGA Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit