Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Govern estudia transvassar tota l’aigua de Sau a Susqueda per preservar-ne la qualitat


El director general de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha advertit que hi pot haver restriccions al subministrament d’aigua de boca a finals d’any si persisteix la sequera. En una entrevista a Rac1 d’aquest diumenge, Reyes ha alertat que “si no plou durant la primavera i no plou durant la tardor, podríem tenir restriccions a final d’any per als usuaris”.

També ha explicat que “s’han trencat tots els pronòstics” i que des del temporal Gloria de l’any 2020 “no ha plogut normal”, per la qual cosa la situació “és crítica”. “Aquest any ja és molt més complicat garantir l’abastiment ininterromput a l’àrea metropolitana i a altres municipis si no plou durant la primavera i la tardor. Podem tenir un estiu molt dur”, ha avisat.

Reyes també ha confirmat que el Govern està estudiant buidar completament l’embassament de Sau, a Osona, i transvasar tota l’aigua al de Susqueda, per tal de preservar-ne la qualitat. “Ara fa fred i l’aigua té bona qualitat”, ha dit. Ara bé, a mesura que passi el temps “podria estratificar-se”, perdre oxigen i provocar la mort dels peixos que hi habiten. Llavors “la qualitat podria ser dolenta per ser potabilitzada”, ha subratllat.

Foto: Mar Martí // ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit