Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Govern estudia la proposta de dessalinitzadora dels hotelers de Lloret i diu que no n’ha rebut cap dels de Barcelona

El secretari general d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Josep Vidal, ha dit que es tracte d'un projecte "preliminar", on definitiu


El Govern està analitzant l’estudi preliminar que els ha fet arribar l’Ajuntament de Lloret de Mar per la dessalinitzadora adquirida pels hotelers d’aquest municipi. El secretari general d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Josep Vidal, ha confirmat que tenen aquesta petició i ha afegit que ara estan analitzant-la i en contacte amb els impulsors perquè hi ha alguns elements que els han d'”aclarir”.

Vidal ha confirmat que el Govern té la petició dels hotelers lloretencs sobre la taula, però ha insistit que es tracta d’un estudi preliminar, no d’un projecte definitiu. Ho ha dit després d’una nova reunió de al Comissió Interdepartamental per la Sequera.

D’altra banda, ha explicat que també estan en contacte amb les organitzacions municipalistes per tal d’abordar què passarà amb les piscines municipals a l’estiu i el seu paper com a refugis climàtics. Vidal ha afirmat que és evident que s’han de preveure els refugis climàtics per als mesos de més calor, però ha afegit que aquests no tenen per què ser necessàriament només piscines. Així, ha dit que s’haurà de valorar quan és imprescindible que sí que ho siguin o quan ho poden ser també altres equipaments, com centres cívics o biblioteques.

Ha explicat també que el calendari del govern espanyol per portar aigua des de Sagunt a Catalunya en vaixell a partir de la primera setmana de juny es manté i es continua treballant en coordinació amb el ministeri. En aquest sentit, ha descartat un cop més la interconnexió amb l’Ebre “perquè hi ha alternatives”.

“Lleugera” tendència de millora

Per la seva banda, Plaja ha confirmat que es manté una “lleugera” tendència a l’increment de les reserves per les darreres pluges. En concret, els volums han crescut entre cinc i sis hectòmetres, cosa que permet un guany “per a un parell de setmanes”. Tot i això, ha insistit que la situació és molt complicada.

Davant les previsions que es puguin repetir escenaris de pluja i en cas que es pogués superar el topall del 16% de les reserves en les zones on hi ha decretada l’emergència, Plaja ha descartat que la sortida d’aquesta fase sigui automàtica. Ho ha argumentant assegurant que si s’observa que el canvi és per un període curt de temps, “de dies o setmanes”, no es produiria la modificació.

La portaveu ha esperat que l’abril, un dels mesos més humits a Catalunya tradicionalment, ho sigui aquest any per tal de millorar la situació actual i encarar en millors condicions l’estiu. Ha afegit que si les previsions més optimistes es complissin, sí que es podria valorar un canvi de fase.

Plaja ha volgut agrair a tota la ciutadania els esforços fets, ja que ha assegurat que s’observa un “notable estalvi” en totes les unitats que estan en emergència. En el cas de la del Ter-Llobregat, que afecta 202 municipis, els consums s’han reduït un 9%.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit