Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Govern destinarà 15,6 MEUR al desenvolupament del sector pesquer


El Govern de la Generalitat destinarà 15,6 milions d’euros a desenvolupar projectes d’impuls de l’activitat pesquera dissenyats pel mateix sector. Segons ha detallat el Departament d’Acció Climàtica, s’ha reservat per aquesta finalitat el 21% del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) corresponent a Catalunya.

Els projectes seran desenvolupats pels GALP (Grups d’Acció Local Pesquera) dels quals en formen part les confraries de pescadors de Blanes i Arenys de Mar, entre altres.

Amb aquesta convocatòria, defensa el Govern, s’ha doblat el pressupost actual per al desenvolupament local “participatiu”. L’objectiu és implementar les propostes dels grups a la totalitat del litoral pesquer català. Segons el departament, el termini de presentació de candidatures finalitza el 13 de febrer de 2023. Aquestes, hauran de presentar una estratègia de desenvolupament abans del 31 de juliol de 2023. Les candidatures es podran acollir a un ajut preparatori per a la dinamització del procés participatiu i la redacció dels projectes, que estarà dotat de 50.000 euros.

Foto: Confraria de pescadors de Blanes (Aj. Blanes)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit