Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El govern de Mataró signa amb Junts un acord d’estabilitat pressupostària


El govern de Mataró, format per PSC i En Comú Podem, ha signat aquest dimarts un acord d’estabilitat pressupostària amb Junts per a tot el mandat. L’entesa garanteix als 13 regidors de l’executiu incorporar el suport dels 3 postconvergents. Amb aquest acord, el govern frega la majoria absoluta del plenari. El pacte preveu l’estabilitat dels comptes des del 2024 i fins al 2027. Segons els seus signants, el pacte garanteix un “marc fiscal estable per a la ciutadania i les empreses” i planteja un increment sostingut de l’IBI. Així doncs, serà d’un 7% l’any que ve, d’un 5% el 2025 i un 4% anual els dos darrers anys del mandat. Els grups apunten que aquesta previsió inicial s’ajustarà any a any. De moment, pel 2024 Junts ja garanteix el suport a les ordenances fiscals.

Fruit de l’acord, el pla de mandat que està elaborant el govern incorporarà algunes propostes de Junts. Entre les actuacions defensades pels postconvergents, hi ha millores a la seguretat i al servei de llicències. A més, també un acord per reservar el 30% d’habitatge per a protecció oficial i estudiar el projecte del banc dels patrocinis. També està previst incorporar al pla de mandat un estudi sobre la creació d’una estació d’autobusos i un pla d’alternatives al voltant de la plaça Gran i de l’espai Can Cruzate.

Els partits sostenen que el pacte pretén “fer més fàcil la vida de la ciutadania i millorar el posicionament de la ciutat”, així com “dotar Mataró d’una administració municipal preparada per aconseguir els màxims estàndards de solvència en la gestió”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit