Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El govern de Lloret denuncia una situació econòmica “molt complicada”


El govern de Lloret de Mar denuncia que ha heretat una situació econòmica “molt complicada” de l’anterior mandat. Com diuen, un cop han pogut analitzar “a fons” l’estat actual dels comptes municipals, han detectat factures i deutes pendents. En un comunicat, el govern municipal liderat per Adrià Lamelas (PSC), detalla a la ciutadania els “desajustos financers” i avança que l’estat de la situació financera de l’Ajuntament obligarà a adoptar “mesures impopulars”.

Al comunicat emès aquest divendres, el govern municipal lloretenc remarca que, després de la constitució del nou Ajuntament, han analitzat “a fons” l’estat dels comptes municipals. “Es vol fer un exercici de transparència perquè la ciutadania conegui els desajustos financers que ha heretat el municipi a conseqüència de la gestió de l’anterior equip de govern”, exposen. Aquest document recull fins a vuit punts on desgrana aquests “desajustos detectats”. Hi ha, per exemple, tres factures pendents de pagament a Fecsa-Endesa i Iberdrola que, sumades, ascendeixen a més de 500.000 euros. També recullen un “deute” de 2,6 MEUR amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

El govern municipal també acusa l’anterior (liderat pel PDeCAT en pacte amb ERC i exregidors socialistes) de “manca de manteniment” i falta de dotació real de serveis. Això, com diuen es tradueix en un impacte econòmic per a les arques municipals. Per exemple, recullen que han hagut d’afrontar “despeses extraordinàries” com 260.000 euros per canviar el sistema d’aire condicionat de la biblioteca municipal per falta de manteniment o treballs de reparació a les xarxes de clavegueram i aigua.

“Manca de planificació”

Lamelas sosté que també hi va haver “manca de planificació” en seguretat ciutadana i protecció civil. Això, com exposen, ha comportat un excés d’hores extra no previstes. “La despesa real del 2022 va ser de 650.268.50 euros i el pressupostat va ser de 442.700. Aquest fet va fer que a mitjans d’estiu ja s’hagués esgotat la partida pressupostària prevista per pagar les hores extra de la Policia Local, fet que mostra que estava planificat a la baixa”.

A tot plegat hi sumen un pressupost “deficitari” per a cultura i festes o serveis, com el d’atenció domiciliària, pendent de licitació. “Aquest és només un exemple. El 30 de juny del 2023, quan es va fer efectiu el canvi de govern, hi havia dinou serveis bàsics de l’Ajuntament sense licitar o amb pròrrogues vinculades a diverses àrees com ara el manteniment de l’enllumenat públic, neteja i recollida de residus o serveis socials”, exposen.

Al comunicat, Lamelas afirma que han rebut una “herència econòmica i administrativa desfavorable” però que treballaran “sense descans” per revertir aquesta situació afectant “el mínim possible” el dia a dia dels veïns, tot i que ja avança que la situació obliga a adoptar “mesures impopulars” a l’hora de dissenyar les ordenances fiscals i el pressupost.

“La ciutadania ha de saber que la situació econòmica és molt complicada i que necessitarem un esforç per part de tothom per poder fer front als reptes que tenim com a municipi, molts d’ells projectats al nostre pla de govern, però també per poder mantenir serveis bàsics i fonamentals”, conclou l’alcalde.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit