Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Govern avisa que el turisme haurà d’encarar la situació “d’emergència” per la sequera els pròxims mesos

En pocs dies es presentarà una línia d'ajuts a l'eficiència en maquinària i equipaments


El Govern de la Generalitat ha avisat que el sector turístic haurà d’encarar la situació d’emergència per sequera en què pot entrar gran part de Catalunya en les pròximes setmanes. El secretari general d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha admès aquest dimecres que “des del Govern hem d’estar al costat del sector empresarial per fer totes les reformes necessàries per fer un ús molt més eficient dels recursos hídrics”. A més, ha detallat que en els pròxims dies el Departament d’Empresa presentarà una nova línia d’ajuts a l’eficiència en l’ús de l’aigua en maquinària i equipaments del sector turístic.

Segons el Govern, les darreres dades de visitants mostren que l’esforç per canviar el “model” turístic català està progressant cap a una “transformació qualitativa”. A ulls de l’executiu, l’oferta està cada vegada menys estacionalitzada. Aquest fet evita els pics i pot ajudar a millorar la qualitat de l’oferta.

“Desestacionalització” i “desconcentració” del turisme

Des de la Generalitat ressalten també que la “desestacionalització” s’està produint en paral·lel a una “desconcentració” de la demanda turística. “Ens agrada la comparativa del pes del turisme interior, que ha passat del 13,5% el 2019 al 15% el 2023”, ha argumentat.

Durant la seva intervenció al saló Fitur de Turisme a Madrid, Castellanos també ha tret pit de les darreres dades de despesa turística a Catalunya. Així, ha ressaltat l’augment del consum dels visitants internacionals respecte al període anterior, passant de 16.659 milions de l’any 2022 a 21.200 M€ l’any 2023, és a dir, un 27% més. La despesa mitjana per persona també és superior a la de 2022 i sobrepassa la xifra històrica de l’any 2019.

El secretari també ha apuntat que Catalunya ha liderat les arribades de turistes internacionals a l’Estat, amb un 20% del total. En aquest sentit, ha ressaltat l’esforç per la desestacionalització, oferint més d’un 7% de places d’allotjament els mesos d’octubre, novembre i desembre que en anys anteriors.

Pel que fa als mercats de procedència, França continua encapçalant les arribades dels visitants estrangers (amb 3,8 milions de turistes), seguit del Regne Unit amb 2 milions de turistes, tot i que encara es troba lleugerament per sota de les xifres del 2019. El primer mercat no europeu són els Estats Units.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit