Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El FITAG tanca la seva 22a edició amb més de 9.000 espectadors


El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) ha tancat la seva edició número 22 amb un total de 9.200 persones. Aquesta xifra es tradueix en una ocupació que frega el 75% recuperant, així, la plena normalitat de l’aforament total després de dos anys amb limitacions.

Des del certamen valoren aquestes dades com a “molt positives” en relació a l’any anterior quan, amb les restriccions per la Covid-19, només van tenir 5.300 espectadors. L’organització també assegura que el FITAG s’ha “consoliat” com un referent del teatre amateur a escala nacional i internacional.

El FITAG s’ha celebrat durant cinc dies a Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres, Girona, Llançà, Sant Gregori i Sant Pere Pescador. En aquesta 22a edició, hi han participat 29 grups de Catalunya, les Illes Balears, el País Basc, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Galícia i Navarra. També n’han format part grups internacionals de Colòmbia, Argentina, el Perú, Ucraïna, Mèxic, Portugal i Suïssa. Pel que fa a les companyies catalanes, al FITAG 2022 hi han actuat els grups de teatre amateur de Blanes, Arbúcies, Maçanet, Lloret, Cassà, Sant Gregori, Figueres, Sant Pere Pescador, Salt i Llançà.

Durant els cinc dies del FITAG s’hi van programar 36 espectacles. D’aquests, vint-i-un han sigut gratuïts i catorze han tingut un preu de 5 euros. A més, l’entrada de l’espectacle a càrrec del grup de teatre d’Ucraïna ha sigut un donatiu solidari per a la cultura ucraïnesa.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit