Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El doctor lloretenc en biomedicina, Marc Schneeberger, rep el premi Princesa de Girona en Recerca Científica del 2023


La Fundació Princesa de Girona ha anunciat aquest divendres que el doctor en biomedicina nascut a Lloret de Mar, Marc Schneeberger, rebrà el premi en Recerca Científica aquest 2023. El jurat ha anunciat el nom del guanyador a l’acte del Tour del Talent que ha fet a Lugo i ha justificat la decisió per “la seva brillant trajectòria i lideratge internacional”. A més, també han destacat “l’impacte de la recerca i les aportacions en el descobriment d’una nova regió del cervell”.

Marc Scheeberger, treballant pel tractament de malalties com l’obesitat

Marc Schneeberger va nèixer el 1987 a Lloret de Mar. És llicenciat en Farmàcia i doctor en Biomedicina per la Universitat de Barcelona. En la seva tesi va estudiar processos cel·lars en neurones hipotelàmiques que regulen el balanç energètic.

Ara, lidera un grup de recerca a la Universitat de Yale. Aquí treballa descriure de quina manera el sistema nerviós controla el balanç energètic i el metabolisme i es comunica amb múltiples teixits perifèrics. De fet, aquest procés és clau per tractar malalties com ara l’obesitat.

A dia d’avui encara no hi ha cap fàrmac que pugui combatre l’obesitat sense efectes secundaris. Els casos més greus s’han de resoldre amb processos quirúrgics molt invasius. Ara bé, les noves poblacions de neurones que el lloretenc descriu en les investigacions ja s’estan estudiant per desenvolupar fàrmacs que ajudin a combatre aquesta malaltia.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit