test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Costa Brava Diving Fest tanca amb més de 70 quilos de deixalles recollides del fons marí


La primera edició del Costa Brava Diving Fest ha tancat amb 350 participants i més de 70 quilos de deixalles recollides. El festival es va celebrar amb una immersió conjunta que es va fer aquest diumenge en diferents punts de la Costa Brava. L’objectiu del Costa Brava Diving Fest és posar en valor els projectes de conservació del fons marí, sostenibilitat i participació ciutadana.

Des de l’organització valoren molt positivament la primera edició del festival. En especial subratllen els tallers que s’han preparat i que han omplert l’aforament en bona part dels casos. L’esdeveniment estava impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava.

Una altra de les activitats va ser la projecció del documental El Submarí Ictineu 3: de la idea-concepte fins a les profunditats de 1.000 metres. El film va comptar amb la presència dels representants del projecte. Després de la projecció es va fer una conferència per parlar del tema amb diferents experts.

El diumenge es va fer la neteja conjunta en diferents punts de la Costa Brava. En total es van recollir més de 70 quilos de deixalles en total. Ara bé, des de l’organització apunten que aquesta quantitat que hauria pogut ser més alta, però les condicions meteorològiques adverses van impedir que es fessin totes les immersions previstes.

Exposicions de projectes per preservar el medi marí

En paral·lel, durant els tres dies del Costa Brava Diving Fest es va poder visitar una exposició de pòsters de gran format a l’aire lliure. Els pòster hi havia imatges on es representaven un ventall de projectes que vinculen activitats d’estudi, de restauració del mar i de conservació marina amb la participació dels propis submarinistes.

Molts d’aquests projectes estan liderats per petites entitats ambientals o per iniciatives pròpies dels centres de busseig. Les seus programades van ser l’Espai Medes de l’Estartit, les casetes de pescadors de la Catifa de Palamós i el moll de descàrrega de submarinistes de Tossa de Mar.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit