Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El conseller Argimon inaugura el nou Consultori Local de Riells i Viabrea


El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha inaugurat el nou edifici del Consultori Local de Riells i Viabrea. El nou equipament disposa de 10 consultes i dona atenció a 3.100 persones.

El conseller Argimon, durant la seva intervenció, ha destacat que el nou consultori local de Riells i Viabrea “permetrà millorar l’atenció sanitària al municipi i oferir un servei adaptat a les noves necessitats de la població”. Argimon també ha remarcat que les instal·lacions acabades d’estrenar suposen no només una millora per als pacients, sinó també per les condicions laborals dels professionals.

El nou consultori, gestionat per l’Institut d’Assistència Sanitària, va entrar en funcionament el passat 1 de febrer, un cop completat el trasllat des de les antigues instal·lacions ubicades a la Plaça de la Vila. La construcció del nou equipament ha anat a càrrec del Servei Català de la Salut, amb una inversió d’1.668.612 euros.

El centre, situat al carrer de Baix s/n, disposa d’un total de 10 consultes. També hi ha una àrea de medicina general, amb consultes per a medicina, infermeria i pediatria amb sala d’espera pròpia; una zona administrativa i d’atenció a la ciutadania i una àrea d’ús polivalent amb una sala de tractaments, consulta de llevadora i salada d’espera. L’equipament també disposa d’una sala d’educació maternal i espais per als treballadors.

El Consultori Local de Riells i Viabrea forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Breda-Hostalric, que inclou els municipis de Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu. En el conjunt de l’ABS, l’equip d’atenció primària atén una població assignada de gairebé 12.800 habitants.

Un equipament de premi

El projecte arquitectònic és obra de l’estudi Comas Pont Arquitectures. L’edifici del Consultori Local de Riells i Viabrea ha sigut un dels finalistes dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2022. La seva construcció destaca per ser un equipament sostenible, minimitzant la generació de CO2 en el cicle de vida dels materials. A més, garanteix un ambient saludable a l’interior i té una estructura de fusta visible des de l’interior de l’edifici que proporciona un ambient més acollidor. El centre disposa de la màxima qualificació energètica (A).

Foto: Regió Sanitària Girona

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit