Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell de Ministres aprova l’ampliació de la dessaladora de la Tordera

Es tracta de la gestió directa d'Aigües de les Conques Mediterrànies i suposarà una inversió de 513 MEUR


El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l’addenda de modificació del conveni de gestió directa d’Aigües de les Conques Mediterrànies (Acumed), que permetrà iniciar les obres d’ampliació de la dessaladora de la Tordera, ubicada a Blanes. També la creació de la dessaladora de Foix (Alt Penedès).

Això suposarà una inversió total de 513 milions d’euros. D’aquests, 290 MEUR seran per l’ampliació de la dessaladora de la Tordera i, 223 MEUR per a la construcció de la planta de Foix. Els treballs seran finançats amb fons europeus en concepte de crèdits que caldrà retornar.

L’ampliació de la planta de la Tordera permetrà reduir progressivament el transvasament del Ter a Barcelona, que permetran incrementar el cabal ambiental, l’autosuficiència a la demarcació de Girona i reduir les extraccions dels aqüífers del Maresme i de la Tordera.

Amb l’ampliació de la planta de la Tordera, a més, es passarà a tractar 60 hectòmetres cúbics d’aigua anualment, fet que permetrà triplicar la seva capacitat actual. La previsió és que les obres d’ampliació acabin a finals de l’any 2028.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit