Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell de la Selva vol impulsar una recollida de firmes per lluitar contra les ocupacions delinqüencials


El Consell Comarcal de la Selva vol impulsar una recollida de signatures per aconseguir un canvi legislatiu que permeti lluitar contra les ocupacions delinqüencials. El seu president i alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha encarregat un informe per analitzar com s’ha de fer però ja avança que l’objectiu és aconseguir les 500.000 firmes necessàries per promoure una modificació d’aquest tipus.

Balliu diu que la “gota que ha fet vessar el got” ha estat l’intent d’ocupació massiu que va patir Caldes la setmana passada, on la Policia Local i els Mossos van frustrar l’entrada en massa a 22 pisos d’un mateix bloc. Insisteix, però, que és un problema “generalitzat” i fa una crida a tots els municipis a adherir-se a la petició.

“Cada cop ens assemblem més als països tercermundistes, on la gent acaba pagant els ocupes perquè marxin. Són les lleis les que han de protegir el ciutadà”, afirma Balliu. Caldes de Malavella és un dels municipis de la Selva més afectats per aquesta problemàtica. De fet, el mes d’abril passat Balliu va protagonitzar un episodi polèmic quan va intentar foragitar amb una destral uns joves que volien ocupar casa seva.

“Aquí a la Selva ho patim molt, sobretot a les zones amb moltes urbanitzacions, que agraden molt als ocupes per fer activitats fora de la llei”, remarca Balliu. Arran de l’intent d’ocupació massiva de la setmana passada, el batlle va anunciar que volia impulsar una recollida de signatures però, per aconseguir que tingui més transcendència, planteja fer-ho des del Consell Comarcal que presideix.

Balliu ha encarregat un informe per determinar si l’ens pot capitanejar una iniciativa d’aquest tipus i com s’ha de fer perquè “tingui garanties i arribi a bon port”. L’objectiu final és aconseguir les 500.000 signatures necessàries per impulsar una iniciativa d’aquest tipus que permeti canviar unes lleis que consideren “injustes”.

“Crec que ens hauríem d’unir tots els municipis afectats i també els que encara no tenen aquest problema perquè segurament el tindran. Els Ajuntaments som l’administració més propera al ciutadà”, insisteix Balliu.

Foto: Aj. Caldes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit