Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell de la Selva inverteix 140.000 euros per millorar el Centre d’Acollida d’Animals


El Consell Comarcal de la Selva inverteix 140.000 euros per modernitzar les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), ubicat a Tossa de Mar. Aquesta inversió es destinarà a millorar la qualitat de vida dels animals residents mitjançant la creació d’una zona de postoperatoris, la creació d’una zona específica per allotjar cadells, la retirada de la teulada de fibrociment i l’aïllament de la coberta. Així en parla el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

“Hi ha d’haver un canvi en les instal·lacions. Tot va evolucionant. El projecte que tenim és de 140.000 euros i és fer un post-operatori nou, uns magatzems nous, canviar totes les gàbies. Encara tenim el teulat de fibrociment i, doncs, posar el sandvitx i adequar aquestes instal·lacions. També una zona pels animals que ens venen ferits o que se’ls ha d’operar d’alguna cosa, poder posar-los a part sobretot pel seu benestar i la seva recuperació”.

El CAAS fa 24 anys que funciona a la comarca de la Selva. Balliu explica que en els últims anys ha baixat la xifra d’abandonaments i ha crescut la d’adopcions. Tot i això, el nombre de gats abandonats durant el 2021 ha crescut de forma important, arribant als 120 exemplars acollits al CAAS. En aquest últim any, el centre ha gestionat l’acollida de 427 animals: 340 gossos i 87 gats.

Per municipis, Lloret de Mar és la població que acumula més serveis d’acollida al centre. Durant el 2021 s’han recollit 133 gossos i 32 gats. En segon lloc, en nombre de serveis hi ha Maçanet de la Selva i Vidreres, dues poblacions amb moltes urbanitzacions. Aquest factor fa que hi hagi més animals abandonats que en zones amb menys població.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit