Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell Comarcal del Maresme ofereix canguratge gratuït en 22 municipis

La iniciativa s'emmarca en el programa Temps x Cures, que té l'objectiu de facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal


Les famílies de 22 municipis de menys de 20.000 habitants poden sol·licitar el servei de canguratge que ofereix el Consell Comarcal del Maresme. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa Temps x Cures. Promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, aquest projecte té com a objectiu facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal a les famílies proporcionant un respir en el temps dedicat a les cures dels infants.

El programa ofereix tres modalitats de canguratge: a domicili, en espais municipals i serveis. En aquest darrer, es complementen activitats que es desenvolupen en el municipi. En els tres casos, el servei és gratuït per a les famílies.

Canguratge a domicili

Aquest any, el programa ha incorporat dos municipis respecte a l’any passat. Així, en total són 22 municipis del Maresme els que han signat conveni amb el Consell Comarcal per a la prestació del servei de canguratge a domicili aquest 2024. Es tracta d’AlellaPremià de DaltMontgatTianaTeiàArgentona, Cabrils i Òrrius. També Sant Vicent de MontaltVilassar de DaltArenys de MarArenys de MuntCaldes d’EstracCanet de Mar Sant Cebrià de Vallalta. A més de Sant Iscle de VallaltaSant Pol de MarSanta SusannaCalellaMalgrat de MarPalafolls i Tordera.

Les famílies empadronades en aquests municipis poden sol·licitar aquest servei, que es presta de dilluns a divendres entre les 7:00h i les 21:00h, a través del web de Temps x Cures.

Canguratge fix en espais municipals

Aquest any el servei es presta, fix, en tres municipis. Són MontgatCalella i Caldes d’Estrac. En col·laboració amb els respectius ajuntaments s’ofereixen espais de lleure i cura d’infants. La novetat d’aquest any és la incorporació de Caldes d’Estrac. El municipi ofereix el servei de pati obert a l’escola Sagrada Família, a més d’activitats itinerants de lleure.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit