Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell Comarcal de la Selva ha programat 21 Punts Liles en una dotzena de municipis

El projecte de l'ens comarcal posa a disposició professionals de la intervenció, carpes i material


La comarca de la Selva tindrà 21 Punts Liles del Consell Comarcal de la Selva aquest 2024. Es repartiran entre els esdeveniments d’una dotzena de municipis. Així ho ha presentat l’ens comarcal aquest dijous.

El Punt Lila és un espai d’informació, identificació, visibilització i actuació contra les violències masclistes que pateixen dones i persones del col·lectiu LGTBI+ als espais d’oci. L’espai públic, la nit, els entorns festius i el transport públic són assenyalats com als llocs més proclius a patir agressions sexuals.

Amb aquest context, l’ens comarcal ha impulsat un projecte gratuït de Punts Liles posant a disposició professionals de la intervenció, carpes i material. Aquesta iniciativa té el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes i Joventut i, també, del Ministeri d’Igualtat.

21 Punts Liles en 12 municipis

En total, el projecte ha rebut sol·licituds per disposar de Punts Liles en 39 nits. Ara bé, l’ens comarcal ha desestimat algunes peticions perquè no complien algun requisit. Així, en total, el Consell Comarcal ha programat 21 Punts Liles que es repartiran entre 12 municipis selvatans diferents.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Ester Soms, ha apuntat durant la presentació que alguns dels requisits que s’han tingut en compte han sigut tenir aprovat un protocol d’actuació en violència de gènere en oci nocturn i un pla de dones. També que no haguessin demanat la mateixa subvenció al municipi pel mateix motiu. A més, que les dates no estiguessin fora de l’àmbit d’intervenció i que les activitats no fossin d’oci nocturn per a joves.

Per aquests Punts Liles, el Consell Comarcal de la Selva oferirà carpes identificades i, també, material informatiu i de sensibilització específic del reclam sobre igualtat i diversitat. A més, l’ens també ha assenyalat que es preveu la contractació de dues psicòlogues per fer feines d’informació i intervenció.

El primer Punt Lila serà el de la Cellera de Ter en el marc de les Festes del Roser (26 i 27 d’abril). El següent serà a Sant Julià de llor i Bonmatí (10 de maig). També n’hi haurà a Riudarenes (11 de maig), a Arbúcies (26 i 27 de juliol), a Caldes de Malavella (1 i 2 d’agost) i a Amer (14 i 15 d’agost). A més de Sant Hilari Sacalm (23 d’agost), Vidreres (4 i 5 de setembre), Vilobí d’Onyar (7 de setembre) i Fogars de la Selva i Riudarenes (14 de setembre). Els darrers Punts Liles seran a Santa Coloma de Farners (19, 20 i 21 de setembre) i a Brunyola (12 d’octubre).

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit