Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El Consell Comarcal de la Selva apropa les arts escèniques als instituts amb ‘Patis Artístics’


El Consell Comarcal de la Selva ha tancat la primera part de ‘Patis Artístics’. Aquest projecte té l’objectiu d’apropar les arts escèniques als instituts de la comarca per afavorir el consum de cultura entre els joves. El Consell Comarcal ha preparat un catàleg de deu artistes de la comarca de la Selva de diferents disciplines com música, dansa, màgia, circ o teatre. Durant aquest juny, ‘Patis Artístics’ han comptat amb dues actuacions i al setembre es mantindrà el projecte davant la bona rebuda de les direccions.

La idea de Patis Artístics és que faciliti l’accés a la cultura a través dels instituts i despertar les inquietuds del col·lectiu per tal de fomentar que els i les joves consumeixin més cultura. Aquesta última setmana de curs, l’institut s’Agulla de Blanes ha rebut al raper MikVa, d’Anglès, que va interpretar temes de denúncia social.

De moment, tots els instituts de la comarca ja s’han adherit al projecte. Els centres escullen una data i després obren un procés participatiu perquè els i les alumnes escullin quin artista volen que actuï. A més, el professorat pot decidir si vol només una actuació també fer una activitat relacionada amb l’artista.

En l’àmbit musical, els i les joves podran escollir l’actuació d’un raper, un DJ, un grup de pop o una cantant d’òpera. En un registre més teatral hi ha una companyia de Blanes i un clown. Per altra banda, el catàleg també inclou artistes de dansa, màgia i diferents disciplines de circ.

El tècnic de joventut del Consell Comarcal de la Selva, Xavier Amat, ha destacat que tots els artistes del catàleg són artistes emergents de la comarca de la Selva. De fet, Amat també ha apuntat que un altre objectiu de Patis Artístics és fer d'”altaveu” per artistes locals emergents.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit