Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El centre de Palafolls de Menadiona rebrà 5 MEUR i crearà 20 nous llocs de treball


L’empresa Menadiona, dedicada a la producció de productes químics, fabricarà una tecnologia d’eliminació d’olors i contaminants denominada AqFresH a la planta de Palafolls. La nova activitat del centre del municipi maresmenc arriba després d’un acord amb la companyia anglesa de tecnologia química supramolecular Aqdot, amb seu a Cambridge. L’entesa entre les dues firmes es traduirà en una inversió d’uns 5 milions d’euros i la creació de vint nous llocs de treball l’any 2024. Aquest encàrrec està emmarcat en l’entrada de Menadiona a l’accionariat del grup anglès.

El conseller delegat de Menadiona a Palafolls, Carlos Cosin, ha subratllat que “l’experiència de més de 50 anys en la fabricació de molècules especials permetrà fer una producció a gran escala i de forma sostenible”. Per la seva banda, el conseller d’Aqdot, Tim Wright, ha destacat que la combinació tecnològica de l’empresa britànica i “l’alta capacitat productiva de Menadiona asseguraran el subministrament mundial”. La planta catalana es convertirà en el primer fabricant d’Europa amb 500 tones anuals.

Segons informen des de Menadiona, la tecnologia AqFresH actua en ambients humits i secs. A més, es pot incorporar en plàstic, líquids, recobriments i fibres. Asseguren, alhora, que no té contraindicacions per a la salut humana ni el medi ambient i que disposa del Certificat de Salut de Materials (MHC) del Cradle to Cradle Products Innovation Institute Inc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit