test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

“El càncer de pell és el càncer més freqüent, però té diferents factors que fàcilment es podrien prevenir per evitar la seva aparició”


 

Avui, al matí360  de Ràdio Marina ens acompanya Adrià Panés, coordinador de la Unitat de Dermatologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Hi hem parlat sobre la importància de prevenir-se del sol i de la campanya Euromelanoma en què participarà l’Hospital de Calella del 5 al 19 de juny.

La campanya Euromelanoma en què s’ha adherit la Corporació aquest any ja ha exhaurit totes les inscripcions, explica Panés. En aquesta edició hi participaran 40 pacients. Ara bé, pel que fa a la campanya, el coordinador de la Unitat de Dermatologia explica que “consisteix a insistir en els factors que poden preveure el càncer de pell, en la importància del diagnòstic precoç i de fer un tractament precoç per evitar complicacions”.

Panés afirma que “amb diferència, el càncer de pell és el càncer més freqüent”. Ara bé, apunta que “té diferents factors predisposants que fàcilment es podrien prevenir per evitar la seva aparició”. A més, assenyala que “estem veient que clarament hi ha un augment de la incidència del càncer de pell i hem d’insistir en la protecció contra el sol”. “No creiem que la població estigui conscienciada del tot dels factors negatius que pot tenir exposar-se de manera crònica al sol”. Així, incideix en la importància de la protecció 50 cada hora i mitja i evitar l’exposició al sol a les hores centrals del dia, de les 12 del migdia a les 16 de la tarda. D’altra banda, apunta que el fet de posar-se morè és pro-cancerigen.

“L’exposició al sol és una cosa que fàcilment podríem prevenir i ens estalviaríem molts casos de càncer de pell”, conclou.

 

Amb el patrocini de:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit