Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

L’advocat de Saül Gordillo assegura al jutjat que el vídeo de l’Apolo “deixa clar que no va fer res il·legal”


L’advocat Carles Monguilod, defensor del periodista calellenc Saül Gordillo, ha assegurat al jutjat que l’investiga per presumpta agressió sexual que les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca Apolo de Barcelona deixen “clar” que el seu client no va fer res il·legal amb la periodista que el va denunciar per tocaments no consentits. Gordillo, exdirector de l’ACN, Catalunya Ràdio i el Principal, hauria admès els tocaments, però totalment consentits. Per la seva banda, la denunciant ha ratificat la seva versió inicial dels fets. Així, ha afirmat que ella no va consentir els tocaments que li va fer el seu cap durant la festa posterior al sopar de Nadal de l’empresa l’1 de desembre.

Gordillo ha declarat durant prop de dues hores al jutjat que l’investiga i ha respost a les preguntes de Monguilod, la fiscalia i el magistrat instructor, però no de l’acusació particular. Cap de les acusacions ha demanat cap mesura cautelar per ell, que ha sortit del jutjat en llibertat amb càrrecs.

A la sortida dels jutjats Saül Gordillo ha dit que no s’ha respetat el seu dret a la presumpció d’innocència:

“Crec que s’ha fet un judici paral·lel duríssim i innacceptable en un estat de dret. I lamento que no s’hagi defensat la meva presumpció d’innocència i que gent rellevant no hagi respectat aquest dret que té qualsevol ciutadà. Confio, sobretot a partir de que existeixen unes imatges que són explícites i contundents, en l’acció de la justícia”.

Per la seva banda, l’advocada de l’acusació, Noemí Martín, ha dit que la víctima és la noia que el va denunciar:

“Ha tingut la osadia podríem dir de voler-se presentar com que la víctima és ell. Quan la víctima no és ell, crec que és important no perdre això de vista. La víctima és la que ha vingut primer, és la que ha denunciat, és la que ha dit el què va passar. Ella és la víctima. I després ha vingut a dir que la culpa de tot això la podria tenir el Codi Penal que sanciona uns fets. I per tant, la culpa és aquesta, és que el Codi Penal recull la sanció d’aquells fets”.

L’acusació particular vol citar a declarar diversos testimonis dels fets, mentre que la defensa vol alguna diligència com una prova pericial psicològica perquè analitzi a través de les imatges de vídeo si la noia semblava en estat de xoc o de pànic i amb amnèsia els 10 minuts posteriors als fets. Posteriorment, la defensa vol demanar l’arxivament del cas. La denunciant, mentrestant, serà revisada per psicòlegs forenses.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit