Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El BOE publica aquest dijous l’alternativa al ramal selvatà de la MAT


El BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) publica aquest dijous l’alternativa al ramal selvatà de la MAT (Molt Alta Tensió) anunciada fa unes setmanes a Santa Coloma de Farners. Es tracta d’un ramal de 220 Kilovolts, en lloc dels 400 inicials, que transcorrerà soterrat en alguns punts i que inclourà una subestació de la línia Vic-Bescanó a la zona de Santa Coloma de Farners.

La publicació d’aquesta planificació al BOE suposa la derogació de facto de la línia de Molt Alta Tensió que ha posat dempeus al territori durant més de dues dècades.

El traçat alternatiu, que s’ha consensuat amb el territori, dibuixa una nova línia de 19 quilòmetres que aprofita corredors existents. El traçat redueix a menys d’una tercera part l’afectació del ramal de Riudarenes i garanteix les necessitats de subministrament d’infraestructures com la dessalinitzadora de la Tordera.

El document que ara s’incorpora a la planificació energètica recull que la línia alternativa ha d’estar en servei l’any 2026. El cost de construcció és 24,3 MEUR, incloent tant l’estesa elèctrica com les noves subestacions associades.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit