Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

El blanenc Saturno pinta un mural a la façana del Teatre de Blanes


Miguel Ángel Sánchez Martos, conegut artísticament com Saturno, és un artista de Blanes que ha recorregut mig món pintant murals de gran format. Les seves obres es poden veure en ciutats com Miami, Los Angeles, Nova York o Londres. Aquest estiu ha pogut pintar-ne un al seu poble natal. El mural, situat a la façana del Teatre de Blanes, porta el títol Knight and the Warrior. Una obra que l’artista el va pintar dies abans de fer el pregó de la Festa Major de Blanes d’enguany.

Sánchez Martos detalla que a principis d’estiu el nou alcalde de Blanes, Jordi Hernández, es va posar en contacte amb ell per proposar-li de fer el pregó. “La primera vegada em pensava que era una broma”, assegura l’il·lustrador. De tota manera, la idea va anar forjant-se amb un projecte que anava lligat a la pintura del primer mural de Saturno a Blanes.

Un mural de llegenda

A Knight and the Warrior es pot veure un cavaller matant un drac. Es tracta d’una reproducció de la llegenda de Sant Jordi, en què el cavaller incorpora alguns elements característics de Blanes, com ara la insígnia del vescomtat de Cabrera a l’escut del cavaller. A més, hi ha una rosa en el fons.

Saturno explica que feia “un any o dos” que volia pintar sobre aquesta llegenda i per això havia estat guardant fotografies antigues i s’havia documentat. Una vegada va arribar la idea de fer el mural al Teatre de Blanes, l’artista va lligar caps i va optar per incloure-hi elements com el símbol dels Cabrera per vincular-ho amb el territori. A més, l’artista ha recordat amb especial “il·lusió” la importància que havia tingut el Teatre de Blanes a la infància i adolescència. El motiu és que hi anava per mirar algunes de les pel·lícules que van contribuir a definir-lo com a persona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit