Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Educació retira el concert de 3er d’ESO a l’escola Sant Josep de Sant Hilari


El Departament d’Educació ha retirat el concert econòmic del col·legi Sant Josep de Sant Hilari Sacalm per no arribar als 20 alumnes matriculats. Segons fonts del Departament citades per l’Agència Catalana de Notícies, a dia d’avui hi ha només 15 alumnes matriculats, quan la ràtio actual és de 30 joves per aula i la normativa estipula tenir-ne un mínim de 20.

Des de l’associació de famílies que s’encarrega del col·legi se senten menystinguts per aquesta actitud del Departament i han reclamat que el Govern els integri a la xarxa pública de centres, tal com ha fet en d’altres casos arreu de Catalunya. A més, consideren que la pèrdua del concert suposarà una pèrdua econòmica que les famílies no podran assumir, ja que representa deixar d’ingressar uns 100.000 euros.

L’Associació de Pares de Família de Sant Hilari Sacalm (APFSHC), que també gestiona la llar d’infants Les Cent Fonts, lamenten la decisió d’Educació. Asseguren que el Departament ha incomplert la promesa de tenir “un tracte especial”, segons afirmen les famílies en un comunicat.

De cara a aquest divendres han convocat una manifestació a les cinc de la tarda a la plaça de Jacint Verdaguer de Sant Hilari. Asseguren que aquesta serà la primera de diverses mobilitzacions que faran com a protesta de la decisió del Govern.

“Disconformitat” de l’Ajuntament
Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Hilari ha expressat la seva “disconformitat” amb la decisió del Departament d’Educació. Creuen que el fet de retirar el concert econòmic dos mesos després d’haver-se iniciat el curs deixa a les famílies, els alumnes i l’escola en una situació “difícil” i posa en risc la continuïtat del centre. Afegeixen que un possible tancament generaria “dificultats” a tota la comunitat educativa del poble.
El consistori es reunirà amb el Departament la setmana vinent per “demanar explicacions”.

Foto: Aj. Sant Hilari

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit