test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Educació manté finalment la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró


El Departament d’Educació mantindrà finalment la segona línia d’I3 de l’escola Germanes Bertomeu de Mataró per al pròxim curs. Serà gràcies a noves assignacions d’alumnes que es faran en aquest centre, més enllà dels de les famílies que l’havien triat en primera opció. La decisió es va prendre aquest dimecres en una reunió amb l’Ajuntament de Mataró que ha permès “reconduir” els plans inicials, que implicava prescindir d’una de les dues línies.

La regidora d’Educació de Mataró, Bea Delgado, admet que la caiguda generalitzada de la natalitat obliga les administracions a prendre decisions per ajustar l’oferta a la demanda, però li retreu al Departament la gestió d’aquest cas. “Hem de fer una reflexió conjunta i una bona planificació per evitar més mals tràngols”, assenyala Delgado. En aquest sentit, la regidora demana que es compti amb tota la comunitat educativa a l’hora d’afrontar la planificació escolar i que, més enllà de parlar de nombre de places, es pugui abordar altres casuístiques com la segregació escolar o l’abandonament prematur. “Amb l’educació dels infants i joves ens hi va molt”, alerta.

Més d’un centenar de places

Per aquest curs, un total de 22 famílies havien triat l’escola Germanes Bertomeu, al barri de Rocafonda, com a primera opció, lluny de les 38 que s’oferien. Tant l’Ajuntament com la comunitat educativa, però, ja alertaven que les assignacions d’alumnes que tenien el centre com a segona, tercera o quarta opció permetria mantenir les dues línies, com així serà.

En el conjunt de la ciutat, s’han posat a disposició un centenar de places més respecte a la demanda estimada a I3 per al pròxim curs. El procés de preinscripció, però, encara és obert i no serà fins al 7 de juny que es publiqui el nombre definitiu de places escolars. Tres dies més tard, el 10 de juny es publicarà la llista d’alumnes admesos a cada centre.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit