test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Educació i els sindicats arriben a un acord per començar el curs sense vagues


El Departament d’Educació i els sindicats signat un acord aquest dijous a la tarda per començar el curs escolar la setmana entrant sense vagues. La conselleria va plantejar dimecres a les organitzacions sindicals la reducció d’una hora lectiva a partir del 2023. Des dels sindicats es demanava que ja s’apliqués aquest mes de setembre, però en nom del comitè de vaga, Elisabet Pericas, constata que la “lluita ha donat fruits”. Així doncs, els sindicats han acceptat la proposta a canvi de desconvocar les vagues previstes per als dies 7 i 28 de setembre.

Des del comitè de vaga creuen que el Departament d’Educació s’ha vist “forçat a signar un acord” i a reduir una hora lectiva l’horari a tots els docents perquè la puguin destinar a altres usos. Segons han defensat les set organitzacions signants en un comunicat, aquesta mesura, que implicarà la contractació de 3.500 mestres més, té una repercussió “molt important” per a la qualitat de l’educació.

Amb la signatura de l’acord, doncs, queden desconvocades les mobilitzacions i les vagues anunciades. Tot i això, els sindicats han avisat que estaran “vigilants” perquè es compleixi l’acord i que durant el primer trimestre es faci un calendari per abordar la resta de reivindicacions plantejades. Si això no fos així, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha alertat que es convocarien noves mobilitzacions.

Un acord únic en dues dècades per millorar la qualitat educativa

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha qualificat l’acord d'”històric” i de “punt d’inflexió”. A més, el conseller ha subratllat que no es produïa un pacte així des de fa més de 20 anys. Cambray també ha destacat que es reverteix d’aquesta forma la “principal retallada que quedava per revertir”, que es va materialitzar fa més de deu anys.

Segons el conseller Cambray aquest acord “incrementa la qualitat educativa” perquè els docents dedicaran aquesta hora a fer “coordinació de qualitat, a fer una atenció de més qualitat a les famílies”. Ha argumentat que el món educatiu està en un moment de canvi i transformació i cal més temps per “coordinar-se pedagògicament”.

Cambray també ha celebrat que es pugui començar el curs amb “la màxima normalitat possible”. Segons el conseller, “a partir de l’1 de gener tindrem més mestres que mai a la història de l’educació d’aquest país”. Durant el primer trimestre del curs es treballarà amb els centres per organitzar l’arribada dels nous docents. Aquesta mesura ha sigut possible per la decisió del govern espanyol d’incrementar el sostre de dèficit de les comunitats l’any 2023.

Cambray ha volgut remarcar que ja s’ha anat donant resposta a moltes reivindicacions dels sindicats, tot i que fins aquest dijous no s’ha arribat a un acord que ha permès desconvocar les vagues.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit