Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Educació concedeix el Pla Educatiu d’Entorn a Santa Coloma per treballar la cohesió entre la població


El Departament d’Educació de la Generalitat ha concedit, per primera vegada, el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. A partir del curs vinent, aquest projecte permetrà organitzar activitats educatives no reglades per cohesionar la població i enfortir l’equitat. Per aquest projecte es rebrà una subvenció de 51.451€.

La capital de la Selva és el quart municipi de més de 10.000 habitants de Catalunya amb un nivell de segregació més baix a primària. L’Ajuntament de Santa Coloma va sol·licitar el pla amb l’objectiu de treballar-hi de manera transversal a partir de les regidories d’Acció Social, Joventut i Educació.

Amb el PEE, segons ha explicat la regidora d’Educació Carme Dilmé, es podran organitzar projectes que treballin l’equitat amb activitats per a famílies perquè formin part de la xarxa associativa del poble. També es faran xerrades sobre temes educatius o activitats pels joves per conèixer l’entorn i facilitar que els infants vulnerables puguin gaudir. La regidora ha puntualitzat que amb el PEE es vol crear xarxa amb tots els agents implicats de l’àmbit social, cultural, esportiu i de lleure.

Plans per l’equitat

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa per a les múltiples necessitats de la societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves.

Aquests projectes de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat i els ajuntaments, tenen com a objectiu contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural i el foment de la convivència.

Foto: Clara Pedrol//Ajuntament de Santa Coloma de Farners

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit