Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Eduard Colomer, alcalde de Sils: “Si un atac informàtic d’aquestes característiques hagués passat fa uns anys hauria implicat tancar uns dies l’Ajuntament”


 

Avui, al matí360 de Ràdio Marina, ens hi ha acompanyat Eduard Colomer, alcalde de Sils. Amb ell hem parlat sobre l’atac informàtic que ha patit l’Ajuntament de Sils que va comprometre els ordinadors del consistori.

L’Ajuntament de Sils, com explica Colomer, va detectar l’atac dimecres passat i de seguida “ens vam posar en mans de la policia i vam fer les corresponents denúncies als departaments de protecció de dades”. El batlle també comenta que des de l’atac, a nivell informàtic, “hem fet la feina interna per recuperar el màxim d’informació, establir l’origen de la problemàtica i prendre mesures perquè no es pugui tornar a repetir”.

Colomer explica que malgrat les afectacions, pel que fa a l’atenció a la ciutadania han sigut “puntuals” perquè la “gestió de la majoria d’expedients és a través d’un sistema online, per tant els expedients no són fisicament a l’ordinador i no hi ha tanta afectació”. Tot i això, l’alcalde apunta que si “l’atac hagués passat fa uns anys o quan hi havia un altre sistema de gestió d’expedients” les afectacions haurien sigut majors i, potser, haurien “implicat tancar alguns dies l’Ajuntament”.

L’alcalde de Sils fa unes quantes recomanacions en relació a la ciberseguretat: “precaució i estar molt alerta a possibles missatges sospitosos, entendre que el món d’internet té els seus perills i que a la més mínima sospita, posar-ho en coneixement de la policia”.

Foto via El Punt Avui

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit