Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Ecologistes en Acció demana la restricció de la caça arran de la mort del veí d’Arbúcies


Ecologistes en Acció demana la restricció de manera “severa” de la caça, després de la mort d’un veí d’Arbúcies pel tret d’un caçador. L’entitat carrega durament contra la Federació Catalana de Caça (FCC) per “responsabilitzar la víctima” dels fets. Els ecologistes apunten que, en un comunicat, la Federació assenyalava que l’home estava “al mig d’una batuda i sense roba vistosa”. En un escrit, Ecologistes en Acció assenyalen que la caça és una activitat “violenta, consistent en matar animals per plaer”. Per això, reclamen que hi hagi un control “sever” i recorda que els caçadors son “persones armades que van al medi natural on hi ha població que hi viu i altres usuaris”.

Un “pèssim auguri” per aquesta temporada

A més, des de l’entitat ecologista assenyalen que la mort del veí d’Arbúcies el primer dia que s’obria la temporada de caça és un “pèssim auguri” i “crida l’atenció sobre altres víctimes de l’activitat cinegètica”. En aquest sentit, també recorden que aquest any 2023 ja són almenys dos morts per caça a Catalunya. El 12 de febrer un caçador va morir pels trets d’un company. Anteriorment, remarca l’entitat, també es va donar el cas d’un ciclista que va quedar paraplègic després que un tret li afectés la columna vertebral en una batuda el gener de 2022 a Argentona. En aquell cas, la família va arribar a organitzar una manifestació i reunions amb tots els grups polítics del Parlament.

Per tot plegat, Ecologistes en Acció demana la restricció de la caça i insisteix en la tramitació de la nova Llei de Caça de Catalunya, i demana al Govern que “primi l’interès general”. “Cal recordar que el 99’3% de la població catalana no és caçadora, mentre que només són caçadors el 0’7%. En canvi, més del 90% del territori segueix sent àrea privada de caça o reserva nacional de caça”, argumenten.

L’entitat ha posat a disposició de la família de la víctima els seus serveis jurídics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit