Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Dotze Ajuntaments del Maresme convoquen una oposició conjunta per a policies locals


Una dotzena d’ajuntaments del Maresme han delegat al Consell Comarcal de la comarca la gestió de la contractació d’agents de policia local. D’aquesta manera, hi ha un estalvi de tràmits administratius a les corporacions municipals. D’aquesta convocatòria en resultarà una borsa d’interins a la que els Ajuntaments podran recórrer quan tinguin alguna baixa.

En total, la convocatòria és d’onze agents de Policia Local. Ara bé, no tots els Ajuntaments que han subscrit el conveni per impulsar aquesta oposició conjunta tenen places vacants. Amb places a la Policia Local trobem Arenys de Mar, amb una; Calella, amb quatre; El Masnou, amb dues; Sant Andreu de Llavaneres, amb una; Sant Vicenç de Montalt, amb una; Teià, amb una; i, Vilassar de Dalt, amb una plaça.

Els Ajuntaments de Caldes d’Estrac, Cabrera de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar, en aquest moment no tenen plaça. Igualment, però, sumen a aquest conveni per poder accedir en un futur a la borsa d’agents interins que es generi. Els aspirants que aprovin l’oposició i que no acabin obtenint la plaça, passaran a formar part d’aquesta borsa a la qual els Ajuntaments podran accedir en cas de necessitat.

Des del Consell Comarcal del Maresme s’espera un èxit de la prova pilot que faci que més municipis s’hi vulguin adherir, segons ha reconegut el conseller comarcal de Serveis als Municipis i alcalde de Teià, Andreu Bosch.

Una solució d’un “problema concret dels Ajuntaments”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, assegura que amb la contractació conjunta, el sistema administratiu dels municipis no quedarà “col·lapsat” perquè els tràmits es faran des del Consell Comarcal. El conseller també ha destacat que a través de la borsa d’interins es puguin fer substitucions de manera ràpida sense deixar “massa temps” sense efectius. Les substitucions, de fet, a través de la borsa són pràcticament immediates.

Segons el conseller Elena, l’acord resol “un problema concret dels Ajuntaments”. Ara bé, Elena afirma que la conselleria continuarà treballant perquè aquesta legislatura es pugui aprovar la Llei de Policia de Catalunya que permeti resoldre el treball conjunt entre policies locals i Mossos d’Esquadra.

Foto: ACN

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit