Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Dos sindicats policials reclamen reforçar el nombre d’agents després de la baralla mortal en un local d’oci a Calella

SAP-FEPOL i SME-FEPOL denuncien l'increment de delictes i la manca de policies a la comissaria de Pineda de Mar


El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) reclamen al Departament d’Interior que reforci el nombre d’agents a la comissaria de Pineda de Mar. Aquesta demanda arriba després de la baralla en què ha mort un home i un altre ha quedat ferit d’arma blanca a Calella. Els dos sindicats asseguren que el nombre de delictes va pujar l’any 2023 un 21,7%, i que no s’ha reforçat la presència policial ni durant l’any ni en temporades d’estiu, quan hi ha un increment de visitants coincidint amb l’època de vacances. “No s’han assignat efectius pel pla d’estiu a les comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar, generant greus problemes de seguretat”, destaquen en un comunicat.

En el text apunten que en la darrera Junta Local de Seguretat de Calella, del 31 de gener de 2024, el conseller d’Interior ara en funciona, Joan Ignasi Elena, va destacar que els delictes al municipi havien augmentat un 21,7% durant l’any 2023 en comparació amb l’any anterior. “Aquest increment és especialment preocupant en un context en què la població de Calella passa de 19.000 a 35.000 habitants durant els mesos d’estiu”, assenyalen en el comunicat. A més asseguren que aquestes situacions que es repeteixen en altres localitats del Maresme, com Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar.

Un increment “insuficient” d’agents

Els sindicats assenyalen que el desembre de 2023 l‘Ajuntament de Calella va reclamar de manera conjunta amb altres municipis a Interior un reforç de Mossos d’Esquadra per a la comissaria de Pineda de Mar. Va ser una petició en resposta a l’augment de delictes violents i la sensació d’inseguretat provocada per un grup de multireincidents al municipi. Tot i el compromís d’Elena, asseguren que no es va incorporar cap agent i que el dispositiu especial consistia “només en l’enviament puntual d’una patrulla d’Arenys de Mar, deixant aquest territori descobert”.

En aquesta línia, asseguren que tot i que Interior ha afirmat que la plantilla de la comissaria de Pineda de Mar s’ha reforçat amb 18 agents, “les dades oficials mostren un augment de només 4 agents durant l’any 2023 i de 7 agents des de l’any 2020, passant de 86 efectius el 2020 a 93 el 2024”. Aquest increment, diuen, és “clarament insuficient per cobrir l’augment poblacional de 3.240 habitants en els últims tres anys, especialment tenint en compte l’increment de població durant els mesos d’estiu”.

Segons dades dels sindicats, aquest 2023, la comissaria de Pineda de Mar només va rebre 7 agents addicionals durant els mesos de juliol i agost. Una xifra que diuen que no permet “cobrir les vacances dels agents titulars”. Aquesta situació genera inseguretat com la viscuda la matinada de dijous a divendres, amb la baralla en una discoteca de Calella on ha mort una persona. “Aquest incident posa en evidència la necessitat urgent de reforçar la seguretat al territori”, conclouen.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit