Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Divuit platges i cinc ports de la Selva i el Maresme són Bandera Blava

A tot Catalunya, aquest 2024 hi ha 95 platges i 23 ports amb Bandera Blava


Nou platges i un port de la Selva i nou platges i quatre ports del Maresme han rebut la Bandera Blava enguany. Aquest reconeixement que atorga el Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education és reconegut en l’àmbit internacional. De fet, la Bandera Blava s’atorga a 47 països d’arreu del món.

A tot Catalunya, aquest 2024 hi ha 95 platges i 23 ports amb Bandera Blava. El guardó reconeix la gestió ambiental d’aquestes platges i ports, la seguretat de les zones de bany i les instal·lacions. També valora la prestació òptima de serveis i la informació i educació ambiental. A més, la qualitat de l’aigua ha de tenir la classificació ‘Excel·lent’ regulada per la Directiva 2006/7/CE.

De la Selva, les platges de Tossa de Mar de La Mar Menuda i Gran de Tossa, són les que han rebut Bandera Blava. A Lloret de Mar han sigut la Cala Canyelles, Lloret, Sa Boadella, Fenals i Santa Cristina. Per la seva banda, a Blanes han sigut Sant Francesc (Cala Bona), S’Abanell i Blanes.

Pel que fa al Maresme, la Bandera Blava se l’han endut les platges de Malgrat de Mar de Malgrat Centre i L’Astillero. També les de Pineda de Mar de La Riera i Dels Pescadors. A Calella la Bandera Blava ha sigut per la platja de Garbí. A Sant Pol de Mar, per la de Les Barques. A Canet de Mar per la platja de Canet; a Caldes d’Estrac per la Dels Tres Micos, i, a El Masnou, per la platja d’El Masnou.

Pel que fa als ports, les instal·lacions que ostenten la Bandera Blava aquest 2024 son el Club de Vela Blanes, el Club Nàutic d’Arenys de Mar, el Club Nàutic El Balis (Sant Andreu de Llavaneres), el Consorci Port de Mataró i el Port del Masnou.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit