Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Dispositiu d’Endesa per tallar connexions il·legals en dues urbanitzacions de Llagostera


Endesa ha organitzat un dispositiu per eliminar les connexions il·legals en una desena de cases de la Canyera i Mata de Llagostera aquest dijous. En aquestes urbanitzacions s’hi han viscut diversos talls en el subministrament en els últims dies. Des de l’empresa elèctrica asseguren que els problemes venen d’una sobrecàrrega per la llum punxada que hi ha en aquestes dues urbanitzacions amb 520 habitants. Per això, han desconnectat diverses cases que no tenien comptador o el tenien manipulat.

Durant l’operatiu els tècnics han trobat nou casos de frau. En cinc d’ells eren cases que no tenien contracte per rebre electricitat i, per tant, tenien la llum punxada directament a la xarxa.

Per altra banda, en quatre casos es produïa un segon tipus de frau: cases que sí que tenien un contracte amb una subministradora de llum, però havien fet una doble escomesa. Es tracta d’una manipulació al comptador per aconseguir que part del consum no quedi registrat. L’empresa assegura que aquestes nou connexions il·legals no és un fet menor i confia que amb la desconnexió es pugui garantir el subministrament a les llars que hi ha a la urbanització amb la situació regulada.

L’Ajuntament creu que part del problema és un transformador que encara no funciona

Tot i així, l’Ajuntament de Llagostera ha criticat que l’empresa elèctrica s’espolsi les culpes dels talls de subministrament. El consistori argumenta que les incidències registrades en les urbanitzacions de la Canyera i la Mata no es deuen només a la sobrecàrrega de la xarxa pels fraus que hi ha. Apunten que el motiu és el nou transformador de la companyia, que no s’ha posat en funcionament.

Des d’Endesa asseguren que fins aquest gener no han tingut el certificat que expedeix la Generalitat per la posada en funcionament corresponent. Tot i així, l’Ajuntament de Llagostera avisa a Endesa que si no resol els problemes de subministrament aviat, prendrà diferents accions. La primera d’elles és una moció al ple municipal mostrant el malestar dels regidors i veïns de Llagostera. La segona, és que es plantejaran prendre accions legals oportunes per les molèsties causades amb els talls de llum.

Foto: Aleix Freixas // ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit