Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desmantellen a Blanes una plantació de marihuana valorada en 1,7 MEUR


La Policia Local de Blanes ha desmantellat una plantació de marihuana al barri de La Plantera del municipi que, segons l’Ajuntament, està valorada en 1,7 milions d’euros (MEUR). A mitjans de desembre els agents van rebre l’alerta d’alguns veïns que es queixaven de “la calor que provocava condensació a l’edifici i del soroll d’aire condicionat procedents d’un local”, segons ha explicat el sotscap en funcions, Francisco Javier Jarillo.

A partir d’aquí, la policia local va muntar un dispositiu amb dos agents de paisà que van aconseguir interceptar i identificar una persona quan intentava accedir al local i una altra que l’esperava a l’interior. Tots dos van quedar detinguts per presumptes delictes contra la salut pública i defraudació d’electricitat i van ser traslladats a una comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Segons Jarillo, l’operatiu “es va precipitar en detectar una persona que volia accedir al local”.

“Vam muntar un dispositiu amb companys de paisà per fer unes comprovacions més properes i més al lloc concret. Aquestes comprovacions es van precipitar perquè vam localitzar una de les persones que accedien a dins d’aquesta nau i tot això va precipitar l’operatiu. Es va detenir aquesta persona que entrava, una altra persona que estava a dins, en poder comprovar que a l’interior hi havia una plantació de marihuana”. 

Posteriorment, la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra van sol·licitar una ordre d’entrada i registre per poder inspeccionar a fons l’immoble. Mentre l’esperaven, el local va quedar sota vigilància dels dos cossos de manera preventiva. L’endemà de la descoberta de la plantació i de la detenció dels dos individus, es va procedir a accedir al local.

Plantació valorada en 1,7 MEUR

Durant el registre, es van intervenir 678 plantes valorades en 1,7 MEUR, així com diversos instruments i útils relacionats amb el cultiu. Concretament hi havia 211 focus de llum amb transformador, 37 ventiladors, 7 aires condicionats, 14 filtres amb la seva caixa extractora, 78 sacs de terra, 2 contenidors de dipòsits d’aigua de plàstic i 6 ampolles d’un litre cadascuna, amb adob líquid.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit