Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desmantellen una banda narcotraficant amb ramificacions a Lloret


Els Mossos d’Esquadra han desmantellat dues bandes especialitzades en el cultiu i la distribució de marihuana al Pirineu. Una d’elles tenia amb ramificacions a Lloret de Mar.

La policia ha destruït 27.000 plantes que, segons el cos, suposarien 8,1 tones de droga. El valor d’aquesta quantitat al marcat il·lícit s’estima que seria d’uns 16 milions d’euros de venda entre narcotraficants i en 49 milions si fos venuda al detall a Catalunya. Ara bé, Mossos destaca que aquest import podria doblar-se o triplicar-se a Europa.

En aquesta operació que ha durat poc més d’un any, els Mossos han desmantellat sis plantacions de marihuana amagades als boscos del Pirineu català. També han detingut 21 persones com a presumptes autores de delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública.

L’activitat de les organitzacions criminals, segons explica el cos, s’estenia a Ponent i a Regió Central. Així, els agents s’han desmantellat plantacions a l’Alt Urgell, Pallars, Jussà, Pallars Sobirà, Noguera i Osona.

Les ramificacions a Lloret

Les ramificacions de Lloret de mar apareixen a la segona fase de la investigació. La Unitat d’Investigació de Tremp va localitzar a Sarroca de Bellera (Pallars Jussà) un espai desforestat amb signes evidents d’haver-se utilitzat recentment com a plantació de marihuana, segons explica el cos de Mossos. Així, un equip conjunt amb la Divisió d’Investigació Criminal, després de mesos de vigilància i seguiments, van documentar que hi havia dues persones al càrrec d’aquesta plantació i dues més que s’encarregaven del transport i la logística.

La investigació també va detectar que els mateixos integrants del grup criminal també regentaven dues plantacions més properes.

Amb tot, el setembre d’aquest 2023, els Mossos van realitzar entrades simultànies a les quatre plantacions i, també, en un dels domicilis dels investigats a Lloret de Mar. Els agents van detenir nou persones i van desmantellar en el conjunt de les quatre plantacions més de 6.000 plantes de marihuana.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit