Free Porn
xbporn

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desmantellen a Vidreres i Lloret un grup criminal que cultivava marihuana i la distribuïa al centre d’Europa


Un operatiu dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional que ha comptat amb la col·laboració de les policies locals de Vidreres i Lloret de Mar ha permès desmantellar un grup criminal que qualifiquen de “perillós” i que es dedicava a cultivar marihuana i a distribuir-la al centre d’Europa.

Durant el dispositiu els agents han desmantellat set cultius i han detingut onze presumptes traficants, entre ells el suposat líder de l’organització. En una de les entrades a domicili, el cap va obrir foc contra els agents amb un revòlver des de la finestra de la casa. Un equip especial d’intervenció de la Policia Nacional el va haver de reduir. A banda de la pistola, també li van intervenir una escopeta retallada.

Mossos d’Esquadra i Policia Nacional atribueixen als arrestats els delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública per tràfic de drogues, atemptat a agents de l’autoritat i tinença il·lícita d’armes.

Una investigació de més d’un any

Els agents seguien la pista del grup criminal des de l’octubre de l’any passat 2021 quan van detectar el cultiu i producció de marihuana a naus ocupades de la comarca de la Selva. La droga la venien al països del centre d’Europa, com Alemanya, Polònia o França, on el preu de venda es pot arribar a triplicar. En el transcurs de la investigació, els policies van poder constatar que altres grups criminals es desplaçaven fins a Lloret per comprar la droga.

Una investigació qualificada “de risc”

Segons expliquen Mossos i Policia Nacional en un comunicat, l’organització prenia moltes mesures de seguretat per evitar ser detectats. A més, durant els desplaçaments, conduïen de manera temerària. En una ocasió, el presumpte líder del grup va detectar un vehicle de la policia mentre circulava amb un vehicle tot terreny i va començar a fer avançaments perillosos i a conduir de manera agressiva, arribant a escometre’ls per a fer-los fora de la via.

Vist el risc, els agents van sol·licitar el suport de drons i helicòpters per continuar la investigació.

Modus operandi

Els membres de l’organització ocupaven, o llogaven de manera legal, cases o pisos a zones allunyades dels centres urbans de les poblacions gironines. Un cop adquirides o ocupades, les adaptaven per al cultiu de marihuana i n’adequaven els exteriors per tal d’ocultar l’activitat.

Per altra part, els principals responsables de l’organització feien viatges recurrents a Albània per traslladar-hi els diners que obtenien del benefici de la venda i distribució de la droga. Un cop al país també es dedicaven a captar persones per portar-les a Catalunya i ocupar-se de les plantacions. Aquestes persones mai romanien més de tres mesos a l’estat espanyol, per no haver de regularitzar la seva situació.

Els jardiners pernoctaven a les mateixes plantacions, fos a l’interior de les cases o en construccions improvisades i temporals i en condicions de falta d’higiene i insalubritat. No acostumaven a sortir de les plantacions que els responsables els havien assignat durant el temps que eren a Catalunya, i tenien l’encàrrec del manteniment de les plantacions i del cultiu, assecat i preparació dels cabdells per a la seva distribució.

Explotació de la investigació

La fase final de la investigació i explotació de la mateixa ha permès intervenir 4.300 plantes de marihuana i 40 quilos de cabdells aptes per a la distribució, a banda de material per produir, assecar i distribuir la droga. Durant la primera fase de l’operatiu, l’1 de setembre, l’equip conjunt d’investigadors i el Grup Especial d’Intervenció (GEI) van detenir quatre persones i van intervenir 2.200 plantes de marihuana en cultius exteriors i 10 quilos de cabdells secs.

Pel que fa a la segona fase, que es va dur a terme el dia 30 de novembre, van detenir set persones i es van intervenir 2.100 plantes de marihuana i uns 30 quilos de cabdells. En aquesta segona fase, i per la perillositat de la banda, també hi va participar el Grup d’Operacions Especials de Seguretat (GOES).

Imatge: Foto d’arxiu dels Mossos d’Esquadra (Ariadna Reche/ACN)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit