Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Desmantellats dos cultius de marihuana a Blanes i Maçanet amb 519 plantes

Dues persones van ser detingudes en els operatius policials


La Policia Nacional ha desmantellat dos cultius a Maçanet de la Selva i Blanes amb 519 plantes. A més, s’han detingut dues persones.

A Maçanet, les investigacions van començar gràcies a la col·laboració ciutadana després de rebre l’avís que hi podria haver una plantació. Un cop constatat que hi havia un cultiu, els agents van fer les entrades i registres. Hi van trobar 296 plantes i la companyia elèctrica va certificar un import defraudat que ascendia més de 43.000 euros. En aquesta plantació, a més, el detingut es trobava en situació irregular a Espanya i havia estat arrestat per aquest motiu fa tres mesos.

A Blanes, la plantació es va localitzar en una masia que estava ocupada il·legalment. Aquí, la policia va detectar un altíssim consum d’electricitat que sobrecarregava la xarxa i, tenint en compte la zona on s’ubicava, hi havia un elevat risc d’incendi forestal. En el registre, van trobar-hi 250 plantes i van intervenir una carabina d’aire comprimit amb la seva corresponent munició de plom i 60 cartutxos sense utilitzar. La companyia elèctrica calcula que l’import defraudat en aquesta darrera plantació s’enfilava fins als 10.000 euros.

En els dos operatius, la Policia Nacional ha col·laborat amb la Policia Local de Maçanet de la Selva, de Blanes i de Lloret de Mar.

Els dos detinguts han quedat en llibertat, després de passar a disposició judicial.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit