Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Denuncien “vulneració de drets” en el desnonament d’una família amb menors a Blanes


La Plataforma d’Activistes per l’Habitatge i contra el Capitalisme (PAHC) de Blanes ha denunciat el desplegament “molt desproporcionat” d’una família amb dos fills menors del veïnat de la Plantera de Blanes. El desnonament va tenir lloc el passat 6 de maig amb agents uniformats i furgons per tota la plaça Medellín, segons el grup activista.

Des de la PAHC-Blanes i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes denuncien en un comunicat que “es van vulnerar drets”, com el Dret a l’Habitatge i el Dret dels Infants. Aquestes mateixes organitzacions exigeixen que es compleixi la Llei Catalana d’Habitatge i que s’obligui a Buildingcenter (CaixaBank), propietari de l’habitatge, a fer un lloguer social a l’habitatge on vivia la família.

Segons expliquen, uns dies abans, el 2 de maig, els Mossos d’Esquadra van fer un intent de desnonar aquesta mateixa família que finalment es va poder evitar. La funcionària de la comitiva judicial va deixar el desnonament “en obert”. En els desnonaments en obert, la comitiva judicial acompanyada per la policia es presenta al domicili sense cap avís previ. Això és el que va passar el dia 6 de maig, segons la PAHC-Blanes.

Amb el desnonament, la família amb dos fills menors va quedar al carrer sense una alternativa de l’habitatge. Des de la PAHC-Blanes expliquen que l’Ajuntament va haver de programar una reunió urgent el mateix dia de la Mesa d’Emergències de Blanes on van acordar una solució provisional i es van comprometre en continuar treballant per trobar una solució definitiva per aquest cas.

Imatge: Plaça Medellín Blanes. Foto: Google Street View

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit