Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Denuncien l’amo d’una granja de Riudellots per abocar purins, tenir animals morts i cremar deixalles a la finca


Els Mossos d’Esquadra han denunciat l’amo d’una granja de porcs de Riudellots de la Selva per abocar purins al medi, tenir animals morts a la finca i cremar-hi tota mena de residus. A més, la policia també li ha obert diligències penals per haver cultivat fins a 500 plantes de marihuana en una de les naus.

Els fets van tenir lloc el passat 29 de juny durant un patrullatge rutinari pel veïnat de Torreponsa. Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient van veure com l’explotació abocava purins directament a un dels recs de la zona.

Els Mossos van acostar-se a l’explotació on van descobrir-hi tota mena d’irregularitats. El propietari, un home de 48 anys, tenia cadàvers que compartien espai amb porcs vius i altres animals, molts d’ells amb males condicions i amb greus problemes físics.

Durant la inspecció a la granja, els agents també van veure com el propietari de la finca havia cremat tota mena de residus. Dins les restes de les fogueres hi havia medicaments, runa, plàstic, fibrociment i, també, animals morts.

Davant totes aquestes irregularitats, els Mossos d’Esquadra van denunciar el propietari de la granja. Les actes que li van aixecar s’enviaran a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Mig miler de plantes de marihuana

A la mateixa inspecció, els Mossos també van trobar una nau en molt males condicions on hi havia aparells daire condicionat instal·lats. Al accedir a l’interior, els agents hi van trobar tota una instal·lació completa per al cultiu de marihuana. Dins de la nau s’hi havien cultuvat fins a 500 plantes, que s’havien tallat feia poc.

Els Mossos d’Esquadra també han instruït diligències penals contra l’amo de la granja per un delicte contra la salut pública a la unitat d’investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Foto: ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit