Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Demanen 6 anys de presó per a una dona de Santa Coloma per vendre més de 130 bitllets d’avió inexistents


La fiscalia demana 6 anys de presó per a una dona de Santa Coloma de Farners que va arribar a vendre més de 130 vols d’avió inexistents. La gran majoria de les víctimes són originaris de països sud-americans i solien contactar amb l’acusada a través del boca-orella, perquè ella assegurava que podia comprar els viatges a més bon preu. Un cop havia aconseguit enganyar-los, feia servir tota mena d’argúcies per quedar-se amb els diners.

Sovint només reservava els bitllets i mai els pagava, però segons relata el fiscal, fins i tot va arribar a deixar víctimes penjades a l’aeroport sense els vols de tornada. La fiscalia calcula que es va arribar a embutxacar fins a 242.500 euros entre principis del 2011 i finals del 2015.

Del centenar llarg d’estafes, moltes d’elles es concentren al 2015. Sobretot, per a viatges que les víctimes volien fer als països d’origen durant les festes nadalenques. De fet, al llarg d’aquell any i abans que els Mossos d’Esquadra la detinguessin, l’escrit d’acusació relata que, quan les víctimes s’adonaven de l’engany li reclamaven els diners, la dona els hi arribava a admetre obertament que se’ls havia quedat per a ella i els havia destinat a “afrontar despeses” sobrevingudes.

Les quantitats que va embutxacar-se varien en funció de cada víctima. N’hi ha de 600 euros, de 700, de 1.500, de més de 2.000 euros o fins i tot, d’altres de molt superiors. Entre aquestes, s’hi troben, per exemple, els 5.648 euros que va estafar per a un viatge a Santo Domingo o els 7.556 que es va quedar per vuit bitllets inexistents a Punta Cana. Fins i tot, relata el fiscal, aprofitant que una víctima li havia donat el seu número de compte, va arribar a transferir-se gairebé 11.500 euros dels seus estalvis.

Agències de viatges

Segons l’escrit del ministeri públic, la dona solia enganyar particulars. Però la fiscalia també relata dos casos d’estafes a agències de viatges. Entre abril i novembre del 2011, l’acusada va treballar per a una agència de viatges de Santa Coloma de Farners. Abans que s’adonessin que s’embutxacava diners dels clients i l’acomiadessin, la processada s’hauria arribat a quedar 5.000 euros (una quantitat que va haver d’assumir l’agència per indemnitzar els afectats). A més, recull la fiscalia, la dona també va estafar una altra agència de Palma de Mallorca.

El judici per aquest cas s’ha assenyalat per a la setmana que ve a l’Audiència de Girona.

Palau de Justícia Girona. Foto: Marina López/Xavier Pi – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit