Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Demanen 14 anys de presó per l’acusat d’intentar matar un home a trets a Lloret


La fiscalia demana 14 anys i 9 mesos de presó i multa de 6.480 euros per a l‘acusat d’intentar matar un home a trets a en ple dia a la terrassa d’un bar de Lloret de Mar.

Segons recull l’escrit de conclusions provisionals, els fets van passar el 9 de juliol del 2020 cap a les 10.15 hores del matí. L’acusat i la víctima, que era el propietari del bar, estaven asseguts a la terrassa. “En un moment determinat, el processat li va dir que el mataria i el va apuntar amb una arma de foc a la zona de tòrax”. La víctima va reaccionar amb rapidesa i va poder evitar que el tret “arribés al cor”. Ara bé, el projectil va impactar en la zona inguinal.

Un cambrer va intentar ajudar la víctima a arribar a l’interior del bar. “Quan es trobava ajudant el seu cap, l’acusat el va apuntar amb l’arma al cap”. Així, l’acusat va aconseguir perseguir l’amo del bar fins a dins el local. Un cop allà, el va tornar a apuntar amb la pistola i va prémer el gallet. No va aconseguir disparar perquè l’arma es va encallar, exposa la fiscalia.

Després, l’acusat va fugir del lloc dels fets. Però poca estona més tard, la Policia Local el va localitzar i detenir en una cafeteria situada al mateix carrer. Durant la inspecció del local, els Mossos d’Esquadra van trobar una pistola amagada darrere la cisterna del vàter. A més, quan van escorcollar el detingut van localitzar una altra pistola dins la motxilla que duia.

L’acusat no tenia permís ni llicència d’armes. A més, però, l’acusació pública exposa que, arran d’una condemna dictada l’agost del 2019 per un delicte de lesions en l’àmbit de la violència contra la dona, tenia prohibit tenir o portar armes durant 16 mesos.

Com a conseqüència de l’atac, la víctima va patir una ferida penetrant de 0,8 centímetres de diàmetre a la zona inguinal esquerra i una altra a la cuixa per l’orifici de sortida de la bala. Va estar un dia ingressat a l’hospital i va trigar 39 dies a curar-se.

La fiscalia acusa l’autor del tiroteig d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa, un delicte d’amenaces, un delicte de tinença il·lícita d’armes i un altre de trencament de condemna. En total, 14 anys i 9 mesos de presó i multa de 6.480 euros. Està previst que el cas arribi a judici a l’Audiència de Girona a finals de gener.

Foto: Xavier Pi -Marina López/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit