test

Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Creix el nombre de llars unipersonals al Maresme


Les llars unipersonals, aquelles en les que hi conviuen persones no emparentades, han crescut en nombre durant la darrera dècada al Maresme. Així ho apunta l’anàlisi feta per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal; ‘Cens de població i habitatges, 2021. Llars i habitatges‘.

Les estadístiques censals indiquen que el nombre de llars ha crescut un 4,4% al Maresme en els últims 10 anys. Així, l’any 2021 va arribar a 173.547 llars. Tot i això, l’informe assenyala que s’ha mantingut una mitjana estable de 2,6 persones per habitatge.

D’altra banda, el règim de propietat de la llar continua sent el majoritari a la comarca, amb un 70,3%. Ara bé, aquesta tipologia ha patit una davallada de gairebé 6 punts percentuals durant la darrera dècada. El que sí que ha augmentat és el règim de lloguer, arribant fins al 21,2%. El nombre de llars en habitatges cedits també ha incrementat fins al 8,5%.

Tipologies de llars

Pel que fa al tipus de llar, la més comuna a tots els municipis del Maresme és aquella conformada per una família sense persones addicionals i només un nucli. Aquestes representen el 61,3% del total de llars a la comarca i cauen 7 punts percentuals entre el 2011 i el 2021. Ara bé, creixen les llars unipersonals un 1,4% fins al 23,4%; les d’una família amb altres persones no emparentades fins al 5,4%; i, les multipersonals que no formen família arriben al 3,1%. Segons l’anàlisi, el 6,8% restant es distribueix entre altres variants.

Les llars unipersonals han augmentat en el gruix de municipis de la comarca com Malgrat de Mar, on suposen un 48,8%. Tot i això, han disminuït en municipis com Calella (-4,1%) o Caldes d’Estrac (-7,4%). A més, com subratlla l’informe, en un 10,1% d’aquestes llars hi resideix una persona sola de 65 anys o més.

Si bé la majoria de llars les formen dues persones, el percentatge de llars de 5 o més persones ha augmentat a tots els municipis de la comarca. Els únics en què no ha crescut aquest percentatge han sigut Cabrera de Mar, Òrrius, Dosrius i Arenys de Munt. Ara bé, Cabrera continua encapçalant el rànquing municipal amb llar de 5 o més persones.

Gemma Masó i Casadevall
Periodista de Ràdio Marina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit