Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Confirmada la pena de 8 anys de presó per l’acusat de violar i retenir una noia en un pis de Blanes


El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de 8 anys de presó per a l’acusat de violar i retenir durant hores una noia en un pis de Blanes. El tribunal no ha admès el recurs de la defensa que al·legava que no hi havia prova de càrrec per sustentar la condemna, que l’Audiència de Girona havia vulnerat la presumpció d’innocència del processat i que el tribunal havia valorat “erròniament” la pericial dels forenses i la inspecció ocular.

Els fets van passar la matinada de cap d’any del 2015 quan el comdemnat va enganyar la víctima per anar al seu apartament amb el pretext que tenia la seva bossa de mà. Un cop allà la va violar en dues ocasions i va tancar l’apartament per evitar que sortís. La noia el va convèncer per anar a esmorzar fora i va ser llavors quan es va trobar amb una familiar que feia estona que la buscava. Quan la familiar va insultar el comdemnat, aquest va fugir. Va ser detingut pels Mossos hores després.

Com a conseqüència de l’atac, la víctima pateix simptomatologia d’efecte posttraumàtic que fan que eviti anar a Blanes per ser el lloc “que li recorda l’episodi viscut” i té dificultat per concentrar-se o alteració del son.

Recurs inadmès

A l’hora de dictar sentència, el tribunal va descartar la versió de l’acusat, que va assegurar que havien mantingut relacions sexuals consentides i que la noia es va inventar la violació per perjudicar-lo. L’Audiència remarcava que no hi havia ànim espuri perquè acusat i víctima “no es coneixien en absolut” d’abans i apuntava que el processat va “emmotllar” el seu relat a les proves perquè d’entrada va negar que havien tingut sexe però quan les proves d’ADN ho van corroborar va dir que havia estat consentit.

La defensa de l’acusat va recórrer la sentència interposant recurs al Tribunal Suprem al·legant vulneració de la presumpció d’innocència i “error” en l’apreciació de les proves. La sala penal resol que la sentència de l’Audiència va “valorar i ponderar racionalment les proves practicades, sense separar-se de la lògica, els coneixements científics o les màximes d’experiències per afirmar que l’acusat va cometre els fets pels que ha estat condemnat”.

Imatge del judici el 2021. Foto: Marina López – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit