Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnen l’exalcaldessa de Santa Coloma per filtrar informació mèdica


L’Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó a l’exalcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, per filtrar informació mèdica d’una menor que havia estat víctima d’abusos sexuals, per part del pare i el seu oncle.

Segons ha avançat El Punt Avui, l’àvia de la menor també ha estat condemnada en aquest cas a 1 any i 9 mesos de presó. El tribunal ha fet cas als arguments de la Fiscalia que considerava que va proporcionar informació confidencial a l’àvia i que cap de les condemnades “en cap moment es van creure” la denúncia d’abusos i van compartir el resultat d’una revisió mèdica per rebatre-la. L’advocat de Susagna Riera ja ha anunciat que recorreran la sentència.

La fiscalia acusava la treballadora de l’EAIA de la Selva i exalcaldessa d’un delicte de descobriment i revelació de secrets i considerava que l’àvia paterna de l’aleshores menor va actuar com a inductora del delicte. L’acusació pública basava la seva acusació en dues converses telefòniques entre la pedagoga i l’àvia enregistrades el març del 2018 en les quals la treballadora li dona informació mèdica sobre la nena.

La causa penal contra el pare i l’oncle de la menor va acabar en sentència condemnatòria, l’abril del 2020 quan la secció quarta de l’Audiència de Girona els va condemnar per abusos sexuals continuats, alguns dels quals s’haurien produït a casa de l’àvia durant el temps que va assumir les funcions de guarda de la menor i dels seus germans.

Imatge: Les acusades d’esquenes a l’Audiència de Girona. Foto: Marina López-ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit