Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnat a 6 anys de presó per intentar matar el company de pis a ganivetades a Lloret

L'acusat s'enfrontava a 11 anys de presó per un delicte d'assassinat en grau de temptativa


L’Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys de presó un acusat d’intentar matar el company de pis a ganivetades a Lloret de Mar el 6 d’agost del 2023. El processat s’enfrontava a 11 anys de presó per assassinat en grau de temptativa. Com que ha reconegut els fets, fiscal i defensa han acordat la pena de 6 anys.

Al judici, que s’ha fet aquest dimecres a la secció quarta de l’Audiència de Girona, el processat ha reconegut que els fets van passar tal com estan recollits a l’escrit d’acusació de la fiscalia. Així, ha admès que convivia amb la víctima, a qui tenia llogada una habitació, en un pis del carrer Narcís Macià Domènech de Lloret.

Cap a les 12.30 hores del 6 d’agost del 2023, els dos homes van tenir una discussió. L’origen de la disputa va ser que la víctima havia “descobert” que el processat no era, en realitat, propietari de l’habitatge.

La primera batussa no va anar a més i, segons ha admès el processat, la víctima se’n va anar cap a la seva habitació i es va quedar adormit. Va ser llavors quan l’acusat, armat amb un ganivet “a cada mà”, va entrar al dormitori i va atacar el seu company de pis. El processat ha admès que va agredir “sense creuar paraula” i sabent que l’altre home no es podia defensar perquè estava estirat al llit dormint.

Li va assestar un primer cop a la boca de l’estómac, que no va arribar a perforar la pell. La víctima va poder reaccionar aleshores i es va girar per evitar una segona ganivetada a la zona del pit. Així, va aconseguir que la punyalada impactés al braç. La víctima es va poder aixecar i fugir del pis fins a alertar els serveis d’emergències. Al sospitós el van arrestar el mateix dia.

A conseqüència de l’atac, la víctima va patir una ferida a l’avantbraç dret que va precisar punts de sutura. Va trigar 21 dies a curar-se, tres dels quals impeditius. A més, li ha quedat com a seqüela estètica una cicatriu.

Inicialment, l’acusat s’enfrontava a 11 anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa. Com que ha reconegut els fets, el fiscal i l’advocat de la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena fins als 6 anys de presó. El processat hi ha estat d’acord i el tribunal l’ha condemnat de viva veu.

A més, no es podrà acostar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 10 anys, l’indemnitzarà amb 4.775 euros i s’estarà 1 any en llibertat vigilada.

El fiscal i la defensa han renunciat a recórrer contra la sentència i la sala l’ha declarat ferma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit