Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnat a més de 8 anys de presó un maltractador reincident que va agredir i violar una dona a Sant Hilari


L’Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys, 1 mes i 16 dies de presó i a pagar 1.800 euros en multes un matractador reincident que va violar, agredir i amenaçar una dona a Sant Hilari Sacalm entre el 12 i el 30 de gener del 2020. La sentència de la secció quarta resol que el condemnat va generar un “clima de fustigació i temor” insultant i colpejant la víctima reiteradament i que el dia 26 la va “penetrar alternant la introducció del penis amb la d’un carbassó”. El condemnen com a autor d’un delicte de violació, amenaces greus continuades i dos episodis de lesions lleus.

El processat, que té 37 anys i és d’origen cubà, acumula dues condemnes prèvies per delictes relacionats amb la violència masclista.

Vot particular d’un dels magistrats

El magistrat Daniel Varona ha emès un vot particular i remarca que la seva discrepància “es limita” a si la llei aplicable es l’actual o l’anterior. “És cert que el Tribunal Suprem, de forma consistent, està aplicant la nova llei a fets comesos amb anterioritat a la seva entrada en vigor. En la meva opinió, és un error perquè suposa desconèixer que la nova llei no implica un canvi en la valoració juridicopenal de les conductes que regula. La nova llei no pretén, i menys en el cas que ens ocupa en aquesta sentència, sota cap concepte considerar aquestes conductes menys greus que abans de la reforma”.

Així, creu que en el cas d’una agressió sexual violenta amb penetració és “esbiaixat” limitar-se a valorar que la pena mínima pel delicte ha baixat perquè aquesta no era la voluntat del legislador. “L’argument de la rebaixa de penes és enganyós. I mancat de justificació”, exposa. “Hauria de resultar absolutament clar que, si la pena mínima actual és de 4 anys, és perquè s’ha partit de la pena anterior de l’abús sexual, no perquè ara es considerin les agressions sexuals amb violència o intimidació menys greus que abans”, conclou Varona.

Foto: Marina López – ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit