Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnat a 9 anys de presó l’acusat de violar la neboda mentre dormia a Caldes de Malavella


L’Audiència de Girona ha condemnat a 9 anys i 1 dia de presó l’acusat d’abusar sexualment de la neboda de 14 a Caldes de Malavella el 22 d’agost del 2016. El tribunal també li imposa 7 anys i 1 dia de llibertat vigilada i el processat haurà d’indemnitzar la víctima amb 8.000 euros. El tribunal sosté que hi ha “prova de càrrec” per avalar la denúncia de la menor, com que va alertar la mare immediatament i que pateix seqüeles psicològiques.

La sentència conclou que el processat es va quedar a dormir a casa de la víctima i que l’atac va tenir lloc entre les dues i les tres de la nit: “A altes hores de la matinada, va entrar a l’habitació on dormia la víctima, es va estirar sobre seu, li va abaixar els pantalons i la roba interior i la va penetrar”. Durant l’atac, segons la sentència, el processat li va tapar la boca mentre li deia que si explicava el que havia passat li diria a la seva mare que havia estat “consentit” i que això li portaria problemes.

La prova clau són els informes biològics que va trobar una imatge compatible amb un cap d’espermatozou i ADN compatible amb el de l’acusat als genitals de la víctima. La defensa de l’acusat va apuntar al judici que les pericials no van localitzar restes de líquid seminal i que la presència de material genètic del processat podria ser conseqüència d’una “transferència secundària”.

Sobre això, la secció tercera remarca que “és veritat que són possibles diverses explicacions sobre la troballa del material genètic de l’acusat” als genitals de la víctima però que “és més una possibilitat de laboratori que de la vida real”. La sala no hi veu cap altra “explicació plausible” i, per això, sosté que hi ha càrrega probatòria “suficient” per dictar una sentència condemnatòria.

La sala, que manté l’acusat en llibertat provisional amb mesures cautelars, també acorda l’expulsió del país un cop complertes dues terceres parts de la condemna. La sentència no és ferma i es pot recórrer interposat recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Foto: Marina López/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit