Portal de Continguts Digitals de Ràdio Marina

Condemnat a 49 anys de presó per abusar sexualment de set nenes a Arbúcies


L’Audiència de Girona ha condemnat a 49 anys de presó el veí d’Arbúcies que s’enfrontava a una condemna de 81 anys acusat d’abusar sexualment de deu nenes. La sentència el condemna per abús o agressió sexual a set víctimes i l’absol d’haver fet tocaments a tres de les menors. El tribunal conclou que l’acusat va cometre els abusos entre el juny del 2013 i el juliol del 2019 i que actuava seguint un “patró”: “s’oferia a fer classes particulars gratuïtes a les menors provinents de famílies en situació precària”. Així, es guanyava la confiança de les famílies i aconseguia quedar-se sol amb les víctimes. El cas es va descobrir quan la mare d’una de les nenes el va enxampar in fraganti.

El judici es va fer del 18 al 21 de juliol a la secció quarta de l’Audiència de Girona a porta tancada. La sentència, condemna l’acusat per tres delictes continuats d’abús sexual amb penetració a menor, un delicte continuat d’abús sexual a menor amb discapacitat, dos delictes continuats d’abús sexual a menor i un delicte d’agressió sexual a menor en grau de temptativa.

La sentència conclou que els abusos van tenir lloc entre el juny del 2013 i el juliol del 2019. Al llarg d’aquest temps, el processat s’oferia a impartir classes particulars gratis a nenes que provenien de famílies “en situació precària”. Segons el tribunal, això ho feia per guanyar-se la confiança de les famílies i, així, “apropar-se i intimar amb les menors”. Aquestes classes les feia a casa seva.

Segons la sentència, l’acusat també oferia xuxeries, gelats i regals a les víctimes més petites i alcohol i tabac a les de més edat (adolescents o preadolescents) amb l’objectiu de “captar la seva atenció i aconseguir convertir casa seva en una mena de refugi per a les menors, allunyant-les així del control dels seus progenitors”.

“En tots els casos, l’acusat, aprofitant la confiança dipositada per les famílies, així com la innocència de les menors que anaven al seu domicili i guiat en tot moment per un ànim de satisfer les seves necessitats sexuals”, va cometre un seguit de tocaments i abusos a les menors.

In fraganti

Els abusos es van descobrir la tarda del 29 de juliol del 2019 quan la mare d’una de les nenes va enxampar l’acusat in fraganti. Segons recull la sentència, aquell dia la nena va anar a casa del processat amb els seus pares. En un moment determinat, l’acusat va acompanyar la menor de 7 anys a una habitació on hi havia lliteres amb l’excusa de posar-li la tele mentre els pares es quedaven al menjador.

Al judici, la mare va explicar que va notar que l’acusat trigava a tornar, es va aixecar i va anar fins a l’habitació. Allà, va sorprendre l’acusat estirat sobre la nena i fent-li fregaments amb el penis a la zona del cul. La dona va denunciar la situació trucant al 112 i la policia va arribar al domicili “pocs minuts després”.

Arran d’aquesta denúncia es van descobrir més casos. La fiscalia, seguint la investigació dels Mossos d’Esquadra, l’acusava d’haver abusat de deu nenes. L’Audiència el condemna pels abusos o intent d’agressió sexual a set víctimes i l’absol de tres dels casos per falta de proves (dues de les nenes van negar haver patit tocaments i en el tercer cas no s’ha pogut acreditar que fiqués la mà per dins de la roba de la petita amb finalitats sexuals).

A banda de les penes de presó, el tribunal també prohibeix a l’acusat apropar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb les víctimes durant 10 anys i li imposa 10 anys de llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar les nenes amb 46.000 euros.

La sentència no és ferma. Al judici, l’acusat, que actualment té 76 anys, va negar les acusacions. L’advocat de la defensa estudia presentar recurs. La família de dues de les víctimes es van personar com a acusació particular i la Generalitat també exercia d’acusació en el cas d’una de les menors tutelada per la DGAIA. L’acusat està en presó preventiva des del 29 de juliol del 2019.

Foto: Marina López/ACN

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit